Влада

У Верховній раді зареєстрували новий проєкт постанови про зміну меж міста Овруч

3 March 2020, 15:15

3 березня за ініціативи прем’єр-міністра Олексія Гончарука у Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про зміну і встановлення меж міста Овруч Овруцького району Житомирської області.

Відповідна інформація опублікована на офіційному веб-порталі Верховної ради України.

На даний час на сайті парламенту відсутній текст законопроєкту та супровідні документи, однак міститься інформація, що 3 березня документ отриманий Верховною радою та переданий на розгляд керівництву.


Нагадаємо, територію міста Овруч збиралися збільшити за рахунок прилеглих сіл і 28 вересня 2018 року у Верховній раді був зареєстрований проєкт відповідної постанови, у якому межі міста Овруч планували збільшити на 105,68 га за рахунок земель Підруднянської, Гладковицької, Кирданівської, Черепинської сільрад, та затвердити територію міста Овруч загальною площею 986,43 га. Проте, за даними сайту Верховної ради, даний проєкт було відкликано 29 серпня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, питання про зміну меж райцентру Овруч Житомирська обласна рада розглядала ще у 2012 році. На сесії 7 червня 2012 року був затверджений проєкт землеустрою щодо зміни та встановлення меж м.Овруч; 16 серпня цього ж року обласна рада погодила проєкт землеустрою та звернулася з проханням до Верховної Ради України затвердити територію м. Овруча у встановлених межах загальною площею 986,4297 га.

Обласна рада нового скликання своїм рішенням від 22 грудня 2016 року скасувала вищезазначені рішення та прийняла нове: погодити проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Овруча за рахунок земель Підрудянської, Гладковицької, Черепинської та Кирданівської сільських рад Овруцького району Житомирської області; звернутися з поданням до Верховної Ради України про встановлення (зміну) меж м. Овруча загальною площею 986,4297 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч ВР межі міста законопроєкт  
Матеріали по темі