Економіка

​У Житомирській області 350 тис. грн освітньої субвенції спрямували на капремонт даху в сільській школі

11 March 2020, 10:30

Житомирські аудитори провели перевірку в відділі освіти Попільнянської селищної ради і виявили порушень на суму понад 760 тис. грн.

Про це 11 березня повідомили в пресслужбі управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Попільнянської селищної ради за період з 01.06.2017 по 01.09.2019 виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 762 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Аудитори з’ясували, що відділ освіти з недотриманням певних вимог законодавства витратив кошти освітньої субвенції з державного бюджету на суму майже 447 тис. грн, з яких 349 тис. грн витрачено на капітальний ремонт даху малокомплектної Ходорківської ЗОШ та майже 98 тис. грн на доплату педагогам за роботу, не пов’язану з педагогічною діяльністю.

Окрім того, аудитори виявили зайві витрати на оплату праці на загальну суму понад 188 тис. грн, спричинені завищенням посадових окладів та додаткової оплати за класне керівництво.

Установлено оплату завищеної вартості ремонтно-будівельних робіт, неперерахування до місцевого бюджету утриманої з працівників заробітної плати після завершення бюджетного періоду, зайве списання продуктів харчування тощо. Загальна сума цих порушень понад 127 тис. грн.

«Під час ревізії забезпечено відшкодування виявлених втрат на суму понад 557 тис. грн. За недотримання законодавства з фінансових питань 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику об’єкта контролю надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи», - повідомили аудитори.

Нагадаємо, у Хорошівській ОТГ утримання неоптимізованих шкіл, дитсадків та клубів спричинило розтрату 13 млн грн. У лютому 2020 аудитори також виявили, що в Олевському районі могли б ефективніше використати 22 млн грн, якби провели оптимізацію шкіл.

Як повідомляв Житомир.info, з 2017 по 2019 рік аудитори виявили фінансових порушень на 286 тис. грн у відділі освіти Баранівської міської ради Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит школа освіта  
Матеріали по темі