Влада

За ініціативи поліції з початку року видворили з України чотирьох іноземців, які відбували покарання в Житомирській області

11 March 2020, 19:09

На Житомирщині минулого року за ініціативи поліції видворено 10 іноземців і цього року вже чотири.

Про це 11 березня повідомила пресслужба поліції області.

«Усі ці громадяни інших держав відбували покарання у місцях позбавлення волі за вчинені на території України злочини. Після виходу із установ пенітенціарної системи жодних підстав для подальшого їх перебування у нашій країні немає. Відтак поліцейські проводять системну роботу для законного видворення таких осіб», - йдеться у повідомленні.

Так, нещодавно було забезпечено повернення у країну громадянства вихідця з Таджикистану.

«Чоловік відбував покарання в одній з установ на території області. Після звільнення відносно нього було винесено рішення про примусове повернення, однак іноземець його проігнорував. Відтак поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП, які й моніторять ситуацію щодо таких осіб, забезпечили поміщення чоловіка до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців на період вирішення усіх процедурних питань для залишення ним території України», - інформує поліція.

Як тільки судом було ухвалено відповідне рішення про примусове видворення 44-річного іноземця, його доставили до аеропорту, де передали працівникам Державної прикордонної служби.

«Ми зацікавлені, аби ті, хто уже один раз порушив українське законодавство (а дуже часто – і не раз) і був засуджений до реального терміну ув’язнення, а отже – вчинив тяжкий чи особливо тяжкий злочин, якнайшвидше після відбування покарання залишили територію України. Ми розуміємо, що такі люди, у більшості, соціально мало адаптовані і очікувати від них законослухняної поведінки не доводиться, тим більше, що підстави їх проживання в Україні давно вичерпані», - прокоментував начальник ВБЗПТЛ ГУНП Житомирщини Олексій Рубан.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2019 року обласне управління Державної міграційної служби інформувало про примусове видворення іноземця, якому рішенням Корольовського суду заборонили в’їзд на територію України на п’ять років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП. поліція іноземець видворення  
Матеріали по темі