Влада

У міській раді розповіли подробиці евакуації житомирян, які повернулись в Україну з-за кордону

21 March 2020, 13:37

19 березня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин в коментарі Житомир.info розповів, що житомирські медики відправляються до Києва, щоб забрати житомирян, які повертаються з-за кордону до України.

За словами міського голови, ще ввечері 19 березня бригада медиків вирушила до міжнародного аеропорту для зустрічі житомирян, які повертаються з-за кордону.

«В 20:00 (19 березня, – ред.) перша група медиків з Житомира виїхали в «Бориспіль» для того, щоб зустрічати всі рейси, які прибувають в Україну в рамках евакуації українців з-за кордону. Будуть відслідковуватись всі громадяни України саме з Житомира, щоб разом зі службою аеропорту їх перевірити, відслідкувати, зафіксувати, щоб можна було відслідковувати стан цих людей далі. Завтра виїжджає ще одна бригада лікарів. І завтра також виїжджає дві бригади в місто Київ на станцію «Київ-Пасажирський». Сьогодні була інформація про 4 спецпотяги для евакуації українців з-за кордону. Зараз інформація про 5 потягів. Ми готуємо автобуси та медичний персонал, які будуть відслідковувати цих людей. По вокзалу будуть оголошення, що житомирян просять підійти до стійки. Ми будемо брати тести, якщо люди будуть з ознаками захворювання. Якщо ні, ми будемо старатись зафіксувати всіх людей з Житомира та області, щоб їх чи організовано відвезти в місто Житомир та ізолювати на деякий час. Або ж спостерігати за ними через первинну ланку медицини», – розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.


Вранці 21 березня у муніципалітеті повідомили результати евакуації житомирян, які повертались з-за кордону. За словами заступника мера, всі прибулі проходили кілька етапів перевірок, після чого їх вносили до окремих списків, щоб медики могли відслідковувати стан їх здоров’я.

«Позавчора з ініціативи міського голови було створено декілька мобільних груп з нашими медиками, які були повністю забезпечені захисними костюмами та тестами на вірусну інфекцію. Перший виїзд у нас був на аеропорт «Бориспіль», були замовлені автобуси, щоб по можливості максимально забрати житомирян, бо ви знаєте, що постановою Кабміну було обмежено повністю весь міжміський рух. Було заплановано розпочати виїзд з аеропорту «Бориспіль», але в аеропорту «Бориспіль» кожен авіаперевізник створив свій медичний пункт. У всіх жителів України, які прилітали з-за кордону, оператор сам проводив огляд, проводили всі необхідні заходи і всі, які мали підозру, окремо забирались. Всі, які не мали жодних підозр, були без температури, були відпущені і своїм ходом добирались. Що стосується залізничного сполучення, то вчора були прийняті за день 5 потягів. Так само було чотири бригади наших медиків з Житомира. Були забезпечені автобуси. Найперше Міністерство охорони здоров'я зупиняло потяги, проводили огляд по вагонах у всіх, хто прибув на станцію залізничного вокзалу. Всі, у кого були підозри, залишалися в Києві. У кого не було підозр – виходили в зал очікування. Перед залом очікування наші медики підходили і записували. Окрім того, МОЗ проводило анкетування всіх прибулих. Наші житомиряни так само вели таке анкетування, робили огляд. Було також надано автобуси, щоб наших житомирян і жителів Житомирського району забрати з залізничного вокзалу до нас. Вчора було два автобуси з житомирянами і частиною жителів Житомирського району, які так само були доставлені до Житомира. Було десь приблизно 52-54 людини забрано з залізничного вокзалу двома автобусами. Один приїхав в обід, інший пізно вночі. Якщо будуть сполучення і чергові потяги приходити на залізничний вокзал, то ми так само будемо і надалі це пропрацювати», – розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, під час брифінгу 19 березня 2020 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що житомирян, які повертаються з-за кордону, будуть зустрічати в аеропорту та на залізничному вокзалі у Києві й пропонуватимуть пройти тести на коронавірус, а у місті на період карантину хочуть скасувати пільговий проїзд.

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня 2020 року пресцентр міської ради поінформував, що Житомирський центр медико-санітарної допомоги розробив анкету – повідомлення для мешканців ОТГ, які повернулися з країн, де розповсюджений коронавірус (COVID-19) та/або підозра на захворювання на коронавірус.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус мер Сухомлин Шевчук  
Матеріали по темі