Місто

Через посилення карантинних заходів у Житомирі заборонили прибирання на кладовищах

7 April 2020, 17:24

Виконавчий комітет Житомирської міської ради вніс зміни у своє рішення від 2 квітня, яким були встановлені обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів.

Питання розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 7 квітня.

«Рекомендувати керівникам установ, підприємств та організацій усіх форм власності, населенню громади неухильно дотримуватись обмежувальних заходів, встановлених постановою Кабінету міністрів України від 11.03.2020 року №211 зі змінами, внесеними постановою Кабінету міністрів України від 02.04.2020 року №255 та рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради №295 від 11.03.2020 року зі змінами», - зачитав нову редакцію п.2 заступник начальника управління комунального господарства Віталій Шевчук.

Тобто дозволене раніше прибирання у кількості не більше 3-х осіб біля однієї могили скасували.

Нижче – скріншот з рішення виконкому від 2 квітня 2020 року

Також на виконкомі внесли зміни до телетрансляцій Великодніх богослужінь: 12 квітня з 10:30 до 12:00 пряму трансляцію з Семінарійського Костелу Святого Йоана з Дуклі вестиме «Суспільне», а не «Союз ТВ».

Нагадаємо, місцева влада домовилася з усіма конфесіями, що паски будуть святити на виробництві й торговельні мережі будуть отримувати вже освячені паски.

Як повідомляв Житомир.info, на Урядовому порталі 3 квітня оприлюднили постанову №211 Кабміну, якою запровадили нові обмежувальні заходи, що діятимуть на час карантину, з 6 по 24 квітня. Згодом Уряд оприлюднив роз’яснення щодо найбільш поширених запитань про нові обмежувальні заходи на період карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком кладовище провідна неділя проводи карантин Пасха Великдень  
Матеріали по темі