Економіка

У Міненергетики закликають не користуватися ситуацією в країні та платити за світло, а в «Житомиробленерго» говорять про можливі віяльні відключення

9 April 2020, 11:00

Для забезпечення сталого електропостачання та збалансованої роботи енергетичних ринків потрібні вчасні розрахунки за надані послуги.

Про це наголосив т.в.о. міністра Віталій Шубін, – йдеться на сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля у публікації від 8 квітня.

При цьому Шубін звернув увагу на важливість дотримання зобов’язань як з боку виробників та постачальників електроенергії, так і з боку споживачів.

«Я хочу, щоб усі почули найголовніше: якщо ми хочемо, щоб у нас завтра було світло, то ми маємо платити, виконувати свої зобов’язання. Тому що держава і генераціі виконують свої зобов’язання – вони забезпечують нас світлом і теплом. І не потрібно це сприймати як якийсь подарунок або можливість скористатися ситуацією в країні», – зазначив Віталій Шубін.

У Міненергетики нагадують, що уряд прийняв рішення про тимчасову заборону нарахування пені за невчасну оплату комунальних послуг та відключення електроенергії на період запровадження карантину, а також заборонив припинення електропостачання комунальним та державним вугледобувним підприємствам.

«Водночас, це не означає, що не потрібно сплачувати за надані послуги. Адже виробники електроенергії використовують дороговартісне паливо, а також виплачують заробітну плату працівникам, які самовіддано виконують свої обов'язки, розуміючи відповідальність та нагальну потребу країни в безперебійному постачанні електроенергії», – зазначають у міністерстві.

Голова правління «Житомиробленерго» АТ Олексій Шекета попереджає: якщо плата за спожиту електроенергію буде зменшуватися, можуть бути запроваджені віяльні відключення. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі «Житомиробленерго».

«Якщо не буде платежів за електроенергію, її не буде за що виробити, не буде за що розприділити, не буде за що передати і не буде за що реалізувати. І тоді уже реально наступить дуже критична ситуація щодо наявності електричної енергії. Тому я не тільки прошу, я закликаю всіх споживачів прийти і розрахуватися за електричну енергію, знайти можливість. Ми запровадили усі заходи для того, щоб це можна було зробити дистанційно, щоби не наражати себе і рідних на небезпеку. Але більша небезпека і критична небезпека буде тоді, коли в один момент ми захочемо ввімкнути електричну енергію, а її фізично не буде. І якщо далі ситуація буде поглиблюватися, можливий такий варіант, що ми змушені будемо повернутися до віяльних відключень», – сказав Олексій Шекета.

Як повідомляв Житомир.info, в середині березня 2020 року стало відомо, що в Житомирі більшість підприємств, що надають комунальні послуги, на період карантину закрило своїй сервісні центри. Прийматимуть показники лічильників виключно дистанційно: за телефонами кол-центрів, або ж у онлайн-режимі. Йдеться, зокрема, про КП «Житомирводоканал», АТ «Житомиробленерго», АТ «Житомиргаз», КП «Житомиртеплокомуненерго».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електроенергія «Житомиробленерго» відключення  
Матеріали по темі