Влада

​У Коростені на Великдень заборонили відвідувати храми, закриють магазини та можуть призупинити роботу заводів

15 April 2020, 13:10

У Коростені станом на 15 квітня зафіксовано 46 хворих на коронавірус. У місті вводять додаткові обмеження: на Великдень заборонили відвідувати храми, на три дні зачиняють магазини і планують рекомендувати зупинити роботу заводів, щоб уникнути поширення COVID-19. На вулицях буде збільшена кількість правоохоронців.

Про це на 15 квітня у відео на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Володимир Москаленко.

«Щойно закінчилась комісія ТЕБ і НС, яка розглядала актуальні питання. Комісія позапланова, але вчора на вечір ми отримали дуже неприємну інформацію з обласного лабораторного центру: до 30 захворівших, що в нас є на обліку, добавилося ще 16 чоловік, на сьогодні по місту хворі 46 чоловік. Ми б’ємо всі рекорди. Сьогодні місто в Коростені є 40% хворих з усієї області.Сьогодні дуже важливо прийняти кардинальні та рішучі дії, які зменшать захворюваність. Ми вже говорили про святкування Великодня. Ми зараз категорично забороняємо відвідувати храми і проводити богослужіння для коростенців. Збільшення маси при проведенні релігійних обрадів дасть ще в десятки раз більше захворюваності. З цим рішенням будемо рішуче наводити порядок і в рішенні комісії чітко записано. Ще одне дуже не популярне рішення для наших коростенців: субота, неділя і понеділок всі магазини, великі, малі, вся торгівля буде заборонена. Я це підкреслюю. Ми розуміємо, що всі будуть святкувати і як правило в суботу, в останній день, ідуть скупляти продукти харчування. Магазини працювати не будуть. У вас залишилися четвер та п’ятниця, де ви можете піти скупитися, якщо є така необхідність. Ми хочемо обмежити скупчення людей», – зазначив Володимир Москаленко.


Мер Коростеня зауважив, що планують рекомендувати зупинити роботу заводів.

«Якщо подивитися на тих, хто мали контакти, то в нас там вже на сотні пішло, це потенційно хворі, які ходять по вулицях, заходять в магазини, на підприємства, на заводи. Ми будемо рекомендувати зупинити заводи на час цього періоду. Питання не в прибутку, питання в тому, щоб не були контакти людей. Зокрема, завод МДФ, «Ельфа», «Янтар» і всі заводи, тому що в цей час всі повинні бути вдома, це дуже важливо», – сказав Москаленко.

Він додав, що в місті буде збільшена кількість патрулів поліцейських і Національної гвардії і попередив жителів Коростеня, що всіх будуть штрафувати за порушення карантинних обмежень.

«Повірте мені, зараз буде не просто прохання, а жорсткі заходи, якщо не терор, то щось схоже на це по відношенню до тих, хто ходить по вулицях, від дітей до дорослих, до всіх будуть прийматися жорсткі заходи», – сказав Володимир Москаленко.

Нагадаємо, на брифінгу голова Житомирської ОДА зазначив, що розглядатимуть можливість закриття банкоматів у Коростені, бо люди не дотримуються дистанції. 14 квітня поліція повідомляла, що на в’їзді в Коростень, який лідирує в Житомирській області за кількістю підтверджених випадків захворювання на коронавірус, зняли карантинні пости, натомість збільшили кількість поліцейських патрулів на вулицях міста.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 квітня у Житомирській області вже виявили 134 хворих на коронавірус, найбільше – в Коростені. У Україні зафіксовано 3764 випадки COVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Коростень магазини карантин Москаленко  
Матеріали по темі