Влада

Згарища в селах Овруцького району поки не розбирають, бо проводяться оперативно-слідчі дії, - голова Житомирської ОДА

22 April 2020, 11:42

В Овруцькому районі Житомирської області після локалізації всіх осередків почали ліквідацію пожежі, залучені підрозділи з інших областей України повернуться в місця дислокацій. Згарища в селах поки не розбирають, бо слідчі ще проводять відповідні дії в рамках відкритого кримінального провадження.

Про це на брифінгу 22 квітня повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Ми почали вже ліквідацію пожежі: поширення немає, ми вже значно «збили» об’єм території, на якій іде вже тільки задимлення. Відсьогодні придані сили ДСНС з інших областей будуть повертатися в розташування своїх частин, ми залишаємо там тільки сили ДСНС Житомирської області. Так само придані сили управлінь лісового господарства, які були надані практично з половини областей України, також повертаються додому і ми зараз вже будемо справлятися власними силами. Нам достатньо вже наших місцевих сил і засобів для подолання цієї пожежі. Найближчим часом пожежа буде повністю ліквідована», - сказав голова ОДА.

Він також поінформував про результати візиту міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, який 21 квітня був в Овруцькому районі.

«Всі люди (які втратили житло) будуть забезпечені всім необхідним. Я щиро дякую волонтерам, які забезпечили людей продуктами харчування, одягом. Зараз почалася процедура нарахування збитків саме безпосередньо людям. В найближчий час буде складено відповідні акти та подано на розгляд Кабінету міністрів. Слідчі у нас попросили два дні для того, щоб ми не розбирали згарища, щоб провести відповідні оперативно-слідчі дії та огляд місця події, бо відкрите кримінальне провадження. За сьогодні-завтра огляд місця події буде завершено слідчими, і ми почнемо розбирати згарище, готувати місце для відбудови осель людям, хати яких погоріли. Відсьогодні почалися роботи по відділенню сіл від лісів: лісники почали прорубати просіки, щоб така трагедія більше не повторилася», - повідомив Віталій Бунечко.

Зазначимо, раніше голова ОДА називав одну з версій пожежі, що розглядається представниками ДСНС, правоохоронними органами та працівниками лісового господарства – пошкодження електродротів через падіння дерева в густій ділянці лісу, а швидкому поширенню вогню сприяв вітер швидкістю 20-25 м/с.

Як люди рятувалися від вогню та який вигляд мають села в Житомирській області після лісових пожеж дивіться в сюжеті

Нагадаємо, за оперативною інформацією обласного управління ДСНС на 7:00 год. 22 квітня до гасіння пожеж в Овруцькому районі були залучені 137 осіб та 18 одиниць техніки, з них від ДСНС – 24 чоловіки особового складу та 6 одиниць техніки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі, які почалися 16 квітня. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Овруцький район Бунечко  
Матеріали по темі