Влада

​Керівник Укравтодору незадоволений темпами реконструкції північного обходу Житомира, китайській компанії загрожують штрафні санкції

14 May 2020, 12:34

14 травня голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков відвідав ділянку автомобільної дороги М-06 поблизу Житомира, де китайська компанія Sinohydro Corporation Limited виконує роботи з реконструкції північного обходу Житомира. Під час зустрічі із представниками компанії-підрядника голова Укравтодору розповів журналістам, що місцеве керівництво Служби автомобільних доріг та обласна влада намагаються всіляко сприяти будівельникам, щоб об'єкт був введений в експлуатацію в призначені терміни, втім, зараз відставання від графіка робіт є доволі суттєвим.

«Ми робимо все, щоб підрядна організація в рамках спільного проєкту зі світовим банком могла зробити свою роботу вчасно. Але ми бачимо, що темпи зовсім не такі, як ми б хотіли. Я думаю, що тут питання репутації. За тим, як працює ця компанія, спостерігаємо ми всі. На кону, я думаю, репутація і всіх інших китайських компаній. Коли нам будуть говорити, що китайські компанії готові заходити, то ми, всі жителі України, будемо свою думку складати по тому, як буде реалізовано цей проєкт. Тому, я думаю, що тут на кону не тільки їх репутація, але й інших китайських компаній. Думаю, що вони це відчувають, розуміють. Є вирішальних 40 днів. В залежності від цього ми будемо розуміти, як далі рухатись. Щодо термінів, то відставання дійсно є. Зараз менше ніж 50% виконання контракту, якщо в загальному дивитись по всьому проєкту. Це враховуючи штучні споруди, по яких відставання ще більше», - сказав голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.


Наразі до здачі першої черги об'єкту в експлуатацію та відкриття руху по нових смугах залишається близько двох місяців. Контракт передбачає накладення штрафних санкцій на китайську компанію у випадку несвоєчасного виконання робіт.

«Відставання є дуже суттєвим. У нас є інструменти для вирішення питання, ми будемо вирішувати це суто в рамках контрактів. Тобто, є терміни, є вирішальна дата - 19 червня. Ми будемо дивитись, який буде прогрес до цієї дати. І будемо діяти і використовувати інструменти, які нам дає контракт - там є і штрафні санкції, а якщо нічого не відбувається, то й розірвання контракту», - каже Олександр Кубраков.

Представники компанії Sinohydro Corporation Limited кажуть: до затримок у роботі могло призвести занадто довге затвердження кінцевого проєкту реконструкції автодороги. Втім, обіцяють докласти максимум зусиль, щоб вкластись в терміни.

«Це наш перший проєкт в Україні. Коли ми тільки заїхали сюди, ми не знали специфіки вашого ринку. Наразі дійсно є затримка і це впливає на сьогоднішній прогрес. Але ще в 2019 році ми збільшили кількість персоналу та техніки, щоб прогрес покрив затримки, які виникали раніше. Основну роботу ми майже всю виконали. Залишилось 7 кілометрів бетонного покриття. Це, я думаю, ми цілком можемо виконати за 2 місяці», - каже керівник проєкту реконструкції ділянки автомобільної дороги М-06 Цен Вейдзі..

Нагадаємо, китайська компанія почала реконструювати північну об'їзну Житомира в червні 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: об'їзна Житомира реконструкція дороги китайська компанія Укравтодор  
Матеріали по темі