Влада

​Без м’яких іграшок, килимів та з антисептиками на вході – у МОЗ ініціювали громадське обговорення умов роботи дитячих садочків

18 May 2020, 15:06

У Міністерстві охорони здоров'я ініціювали громадське обговорення проектів тимчасових рекомендацій щодо протиепідемічних заходів у період карантину під час роботи закладів дошкільної освіти, проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

Про це 18 травня повідомили на сайті Міністерства освіти та науки України (МОН) з посиланням на розпорядження Головного санітарного лікаря України.

«Проєкти тимчасових рекомендацій містять правила щодо підготовки приміщень та аудиторій, проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ, проведення занять із дітьми дошкільного віку, необхідного забезпечення для ЗДО. Окрім того, розроблені загальні рекомендації щодо перевезення пасажирів громадським міським, приміським та міжміським автомобільним транспортом. Зауваження та пропозиції можна надсилати до 18:00 19 травня 2020 року на povoroznyk.igor@gmail.com»», – йдеться у повідомленні.

Серед рекомендацій – температурний скринінг, дітей зустрічає та забирає вихователь на вулиці, батьки та супроводжуючі особи до будівлі садочка не заходять і обов’язково мають бути в масках. Біля входу на територію садочка – місце для обробки рук.

Забороняється на період карантину використання багаторазових рушників, м’який іграшок, килимів та перебування у вуличному взутті всередині садочка та проведення масових заходів.

Вихователям рекомендовано видозмінити ігри, обмежити сенсорні заняття, забезпечити дистанціювання між дітьми під час занять.

Як повідомляв Житомир.info, з 12 травня у Житомирі закрили школи, дитсадки, театри, кінотеатри та розважальні зони в торгових центрах на карантин через коронавірус. Після послаблення карантину 15 травня у житомирській мерії планують запустити електронну форму реєстрації в дитячі садочки, які можуть запрацювати з 22 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячі садочки карантин МОЗ  
Матеріали по темі