Економіка

​«Цар Хліб» у Бердичеві: смачна випічка, яку знають і люблять

22 May 2020, 10:30

Поважати хліб і працю, завдяки якій він з’являється у нас на столі, усі ми навчені змалечку. Такі ж цінності прищеплюємо тепер своїм дітям. Але окрім рук, які зібрали хліб, є ще й ті, які вимісили пухке тісто, спекли його та доставили рум’яні паляниці до покупців. Для них ця нелегка і не завжди помітна праця є щоденною, і саме вони докладають максимум зусиль, щоб для виготовлення продукції використовувалися виключно свіжі складові, дбають про якість і про смак випічки, її безпечність. Такими є будні працівників хлібозаводу «Цар Хліб» у Бердичеві.

Карантинні заходи внесли свої корективи у життя усіх людей. Багато хто був змушений призупинити свою діяльність, а підприємства, які продовжили роботу, мали пристосовуватися до сучасних реалій – працюючи новими темпами та у незвичних для себе умовах. Але вкрай незвичними і новими вони стали не для всіх.

До появи коронавірусу і його поширення світом загалом і територією України зокрема, регулярне прибирання, дезінфекція, захисні маски, рукавички, головні убори, одноразові стерильні костюми тощо кожного дня використовувались працівниками «Цар Хліб» на бердичівському виробництві. Так само досі слідкували тут і за самопочуттям своїх співробітників, щоб до роботи із тістом приступали лише здорові люди. Тому ряд нововведень і обмежень не збив з пантелику та не приніс незручності робітникам заводу, а лише підтвердив правильний підхід до своєї роботи не лише під час пандемії – завжди.


На підприємстві працює система, яка здатна аналізувати та оцінювати небезпечні фактори на кожному етапі виготовлення продукції. Вона враховує можливі ризики та керує ними. Завдяки цьому вдається уникнути виникнення небезпек для життя і здоров’я споживачів. Аналіз та керування здійснюється під час поставки, вхідного контролю сировини, планування процесу, його налагодження, виробництва безпечної продукції.

Також, значна увага приділяється контролю гігієни приміщень, прибиранню та обробці поверхонь спеціальними розчинами, допустимими для використання в харчовій промисловості. Техніка та інструмент після кожного використання піддається не лише миттю, але і обробці.

Що стосується людського фактора, тут теж усе гаразд. Та й керівництво хлібозаводу Бердичева подбало і про комфортні умови праці для своїх співробітників. На кожному ланцюгу виробництва працюють лише кваліфіковані фахівці своєї справи, які знаються на тонкощах виготовлення якісної і безпечної продукції, на нюансах замісу тіста, тривалості його сходу, формування та випічки, допустимих температурних режимах та інших професійних питаннях. Зокрема тих, які стосуються лабораторного аналізу. Від кожної партії продукції здійснюється забір зразків для їх перевірки, щоб тримати високо підняту планку і надалі забезпечувати людей смачною та безпечною продукцією.

Асортимент хлібобулочних виробів у «Цар Хліб» великий. Це традиційний хліб «Дарницький», який ми звикли називати «чорним», «білий» хліб, висівковий та бородинський, батони, здобні плетені булки, пиріжки, лаваш. А ще сухарі, пряники, тістечка, печиво, торти, короваї тощо. Мешканці нашого міста і не тільки знають, якою смачною є випічка хлібозаводу, тому часто замовляють тут солодощі заздалегідь. Продукція не залежується на полицях магазинів і це є ознакою того, що люди знають і люблять бердичівський хліб.

Щоденно дорогами рідного міста фургончиками із логотипом «Цар Хліб» свіжу випічку до магазинів доставляють водії підприємства. Тепер уся продукція, виготовлена хлібозаводом, потрапляє до споживачів в упаковках. На свіжість і смак це не вливає, зате дозволяє захистити від потрапляння на відкриті буханки шкідливих мікробів.

Жителі кожного із мікрорайонів міста та розташованих поблизу сіл та селищ, знають приблизний час прибуття автівки з хлібом, адже хочуть придбати найсвіжішу випічку – м’яку і духмяну. Особливо зараз така доставка є актуальною і потрібною для селян. Наразі міжміське сполучення автобусів не діє. Таке обмеження руху транспорту загального користування стало однією із вимушених мір задля непоширення COVID-19. Здійснення продуктових закупів у місті стало неможливими для усіх, хто не має власного авто, тому регулярна доставка хлібу до сільмагів зараз є вкрай важливою.

Пріоритетів і прагнень багато. Так само багато нових ідей і планів стосовно подальшої діяльності і розвитку, фахового зростання, опанування нових технологій. А поки у «Цар Хліб» дбають, аби кожен із процесів виробництва був здійснений вчасно і якісно, аби забезпечити хлібом та іншими смаколиками власного виготовлення усіх і кожного – до сніданку, обіду чи вечері, у якості перекусу, до першої, основної страви чи самостійно, до столу у будень і у свято.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Цар-Хліб  
Матеріали по темі