Влада

Продовжувати реконструкцію Житомирської обласної лікарні за 30,4 млн грн буде нова фірма «старого» підрядника

17 June 2020, 17:01

Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації провів тендер на реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією по вул. Червоного Хреста, 3 у м. Житомирі (ІІІ черга).

Очікувана вартість закупівлі становила 30 млн 743 тис. 988 грн. Джерело фінансування – місцевий бюджет. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2020 року.

Про це йдеться в закупівлі опублікованій, 18 травня на ресурсі ProZorro.

Участь у торгах взяло дві фірми: ТОВ «Уютспецбуд» з остаточною ціновою пропозицією у 30 млн 400 тис. 43 грн 64 коп. та ТОВ «УК “Комфорт-Буд”» з остаточною ціновою пропозицію у 30 млн 687 тис. 482 грн 4 коп.

10 червня департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА опублікував намір підписати договір з ТОВ «Уютспецбуд».



ТОВ «Уютспецбуд» зареєстроване в листопаді 2018 року в Житомирі по вулиці Героїв Крут, 64. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових приміщень, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Ігор Петрович Дрогоруб.

Це вже четверта закупівля з реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні під відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Після підписання зазначеного договору з ТОВ «Уютспецбуд», загальна вартість робіт становитиме 72 млн 646 тис. 395 грн 64 коп.

Зазначимо, раніше роботи з реконструкції приміщення обласної клінічної лікарні проводила інша фірма Ігоря Дрогоруба – ТОВ «Уют Строй». Фірма розпочала реконструювати приміщення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімації у жовтні 2017 року, підписавши договір вартістю 16 млн 362 тис. 234 грн з департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА.

Улітку 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА з третьої спроби провів тендер на реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського (ІІ черга), 15 серпня замовник закупівлі підписав договір з ТОВ «Уют Строй» вартістю 15 млн 965 тис. 683 грн.

Зауважимо, що в 2018 році ТОВ «Уют Строй» стало фігурантом розслідування через імітацію конкуренції в тендері на ремонт Господарського суду Житомирської області. 18 березня 2019 року стало відомо, що Антимонопольний комітет України оштрафував дві фірми одного власника (Ігоря Дрогоруба) «ПроектСтрой» і «Уют Строй» на 136 тис. грн – по 68 тисяч штрафу кожній. Після цього обидві фірми потрапили до «чорного списку» АМКУ – переліку підприємств, щодо яких застосовані штрафні санкції. Це означає, що ТОВ «Уют Строй» не може перемагати в публічних закупівлях (тендерах) упродовж трьох років.

Після цього активну участь в тендерах почала брати третя фірма Ігоря Дрогоруба – «Уютспецбут», яка тепер продовжує реконструкцію обласної лікарні.Нижче - скріншот з сайту YouControl


Офіційні доходи власника будівельних фірм, які виграють мільйонні тендери, дуже скромні. В декларації його дружини, яка працює заступником начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Західний» Київської митниці, зазначено, що в 2018 році Ігор Дрогоруб, який тоді ще мав лише два ТОВ, отримав 54 тис. грн зарплати в ТОВ «Уют Строй» та 18 тис. грн від цієї ж фірми за надане в оренду майно й купив вантажний автомобіль КамАЗ-55111 2007 р.в. У 2019 році власник вже трьох фірм отримав 66 тис. грн зарплати в ТОВ «Уют Строй», 35 тис. 573 грн за орендоване цим ТОВ майно та 370 тис. грн від відчуження рухомого майна. Цього ж року Дрогоруб став власником вантажівки КамАЗ-55102 1991 р.в. та легковика Mercedes Е 200 2016 р.в., вказана вартість якого – 98 тис. 450 грн.

На місцевих виборах 2015 року генеральний директор ТОВ «Уют Строй» балотувався до Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, 16 вересня 2019 року в комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради урочисто відкрили оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. Представники влади повідомляли, що реконструкцію відділення розпочали восени 2018 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету, з обладнанням та ремонтними роботами реконструкція відділення обійшлася у 23 млн грн. Вже після цього, 21 грудня 2019 року, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА через переговорну процедуру підписав ще один договір з ТОВ «Уют Строй» на реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімації (II черга, корегування). Вартість підписаного договору – 9 млн 918 тис. 435 грн.

Житомирські правоохоронці 18 грудня 2019 року відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), стосовно закупівлі робіт на ІІ чергу реконструкції приміщень обласної лікарні. Мова йде про договір від 15 серпня 2018 року вартістю 15 млн 965 тис. 683 грн 89 коп., який департамент ОДА уклав з ТОВ «Уют Строй» на виконання будівельних робіт з реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

«Відповідно до аналізу завантаженої в систему «Прозоро» тендерної документації та технічного завдання на проведення реконструкції згаданого об`єкту, встановлено, що в числі проведення будівельних робіт, було передбачено закупівля та встановлення медичного обладнання. Під час вивчення отриманих документів встановлено, що відповідно до поданого ТОВ «Уют Строй» акту від 26.06.2019 вартості устаткування, що купувався виконавцем робіт, Департаментом оплачене технологічне обладнання на загальну суму 2 945 868,0 грн. в т.ч. з ПДВ. В ході співставлення вартості вказаного обладнання в актах вартості устаткування, що купується виконавцем та в тендерній пропозиції ТОВ «Уют Строй», встановлено, що ціни не співпадають, завищені, поставлене обладнання інших виробників, а також оплачений бронхофіброскоп, який не передбачений договором. Так, тендерною пропозицією ТОВ «Уют Строй» передбачено постачання апаратів штучної вентиляції легень Ювент-А на загальну суму 2 640 893,22 грн., а фактично поставлено апарати штучної вентиляції легенів Servo-Air, VT 5230 та Shangrila 510 на загальну суму 4 460 673,02 грн., як наслідок сума завищеної вартості становить 1 819 779,8 грн., чим завдано матеріальну шкоду... Опитаний директор Департаменту ОСОБА_2 пояснив, що більш дороговартісне, в т.ч. іншої марки, а також обладнання, яке не передбачене умовами договору, було прийняте та оплачене на підставі актів виконаних робіт, та на підставі листа прохання КУ «Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського». Так, відповідно до листа згаданої лікувальної установи від 01.10.2018, на адресу Департаменту було надіслано перелік необхідного для відділення реанімації та інтенсивної терапії і відділення анестезіології обладнання. Поряд з цим, згідно наявних даних, з метою приховування своєї протиправної діяльності в частині закупівлі обладнання, 23.04.2019 Департамент уклав договір на коригування проектної документації, експертний звіт на яку, був отриманий 29.10.2019», - йдеться в матеріалах справи.

13 березня 2020 року Корольовський районний суд міста Житомира задовольнив частково клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Житомирській області про надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ «Уют Строй», з правом вилучення оригіналів документів, за їх відсутності належним чином завірених копій.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 8 листопада 2019 підписав договір з ТОВ «Уютспецбуд» вартістю 13 млн 100 тис. 942 грн на реконструкцію приймального відділення обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня реконструкція ОДА тендер Дрогоруб  
Матеріали по темі