Влада

Обласна рада хоче, щоб голові житомирської ГО присудили премію Верховної ради

18 June 2020, 14:35

Житомирська обласна рада має намір порушити клопотання щодо присудження премії Верховної ради Олексію Пронозі.

Проєкт рішення сесії обласної ради «Про порушення клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» 17 червня був опублікували на сайті обласної ради.

«Враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (…), обласна рада вирішила порушити перед Верховною Радою України клопотання про присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування Пронозі Олексію Олександровичу, тренеру із залучення громадян до місцевих та національних реформ, голові громадської організації «Молодь за Єдину Україну», за активність у сприянні процесам державотворення, досягнення вагомих результатів у вирішенні соціальних і правових питань, активну громадянську позицію», – йдеться у проєкті рішення. Його розробник – виконавчий апарат Житомирської обласної ради.

Зазначимо, що Олексій Проноза є головою громадської організації «Молодь за Єдину Україну». На своїй Facebook-сторінці Олексій Проноза зазначає, що він також є заступником лідера громадського об’єднання «Живи Житомиром», працює у Громадській раді при Житомирській ОДА та є журналістом-розслідувачем ресурсу «Житомир-Онлайн». У графі «Про себе» пише: «Проводжу тренінги, пишу журналістські матеріали, консультую по розбудові ІГС, друкую фото».

Довідка з сайту Верховної ради:

Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування було засновано у 2003 році з ініціативи членів Комітету з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму.

Премія присуджується особам - громадянам України віком до 35 років, молодіжним та, як виняток, дитячим громадським організаціям Верховною Радою України.

Щороку, як правило, до 1 грудня, присуджується десять премій, грошова частина яких становить п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна – відповідно 8 500 грн.

Клопотання про присудження Премії згідно з Положенням має подаватися до Комітету центральними органами виконавчої влади, Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами, Всеукраїнськими молодіжними громадськими організаціями.

Як повідомляв Житомир.info, постановою від 3 грудня 2019 року Верховна рада присудила щорічну премію педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, серед них були і дві житомирські освітянки – вчитель школи №36 і майстер місцевого ПТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Проноза проєкт рішення облрада премія премія Верховної ради  
Матеріали по темі