Економіка

Заступниця міністра охорони здоров’я запропонувала підприємцям на час карантину піти працювати в лікарні

16 November 2020, 15:44

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак порадила представникам малого бізнесу, які залишились без роботи через карантин, тимчасово йти працювати в лікарні.

Про це вона сказала на брифінгу 16 листопада.

«Ми, медики, пропонуємо малому бізнесу перетворювати проблеми у нові можливості, як це роками робимо ми у лікарнях та поліклініках, не маючи ресурсу з жебрацькою заробітною платою, але максимально надаючи якісну медичну допомогу кожному громадянину. Ми просто просимо оглянутися навколо себе і знайти інші додаткові види доходу, де можна заробляти під час карантину – з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос, на вивіз і тому подібне. Наші лікарні радо нададуть тимчасові робочі місця усім малим підприємцям, які зараз у вимушеному простої», - сказала Ірина Микичак.

Вона наголосила, що лікарням та центрам медичної допомоги дуже потрібні сильні та здорові робочі руки – економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пралень і кухонь, електриків, водіїв, сторожів, вахтерів, різноробочих і т.п.

«Приходьте в лікарні. Ми маємо можливість прийняти на роботу кожного. Допоможіть медицині вистояти і врятувати життя кожного з нас, наших рідних і близьких. Відповідальний бізнес і свідомі громадяни не можуть керуватися сьогодні лише власними інтересами. Так, усім складно, але давайте будемо рятувати життя людей разом будем зміцнювати нашу медицину і наші лікарні. Ми сильні і ми вистоїмо тільки тоді, коли ми будемо відповідальними і згуртованими», - підкреслила заступниця міністра.

Нагадаємо, на засіданні 11 листопада Кабінет міністрів проголосував за введення «карантину вихідного дня», який почне діяти в суботу 14 листопада: дозволена робота лише продуктових магазинів, аптек, фінансових та медичних установ, пошти, АЗС та СТО. Упродовж вихідних, 14-15 листопада, на території Житомирської області за порушення карантину поліція оформила 106 адміністративних матеріалів та припинила роботу 29 закладів.

Чи ігнорували житомирські підприємці «карантин вихідного дня» у перший день його дії, 14 листопада, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2020 року близько тисячі підприємців влаштували мітинг на майдані Корольова у Житомирі: вимагали не закривати малий бізнес під час карантину на території області та скасувати введення касових апаратів для ФОПів. 11 листопада на майдані Корольова власники та співробітники житомирських ресторанів, кафе та барів протестували проти обмеження роботи закладів громадського харчування під час карантину. Цього ж дня голова Житомирської ОДА підписав розпорядження про утворення робочої групи для вирішення проблем роботи малого бізнесу під час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ карантин бізнес Микичак  
Матеріали по темі