Місто

​За обслуговування футбольного поля та прилеглої території центрального стадіону Житомира заплатять майже 600 тис. грн

5 April 2021, 16:42

Житомирська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради має намір укласти договір з ТОВ “Грассер” на послуги з обслуговування футбольного поля та прилеглих територій стадіону “Полісся” за 584,4 тис. грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 12 березня на ресурсі ProZorro.

За умовами тендерної документації, переможець торгів має до кінця поточного року надати послуги з обслуговування футбольного поля та прилеглих територій стадіону на 106 сотках, з них футбольного поля 78 соток та прилеглих територій 28 соток. Зокрема ТОВ “Грассер” надасть такі послуги: скарифікація газону механізованим способом, піскування за допомогою топдрессера, підсів газону самохідною сівалкою та інше. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

Очікувана вартість закупівлі становила 600 тис. грн. Конкурентом у торгах ТОВ “Грассер” виступило ТОВ “Ландшафтний Підряд”, запропонувавши остаточну цінову пропозицію в 587,4 тис. грн

Житомирська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради 2 квітня опублікувала намір укласти угоду з переможцем торгів - ТОВ “Грассер”.

ТОВ “Грассер” зареєстроване в Києві у 2016 році. Спеціалізується фірма на надані ландшафтних послуг, статутний капітал - 100 тис. грн. Власником фірми є Броварський Дмитро Валерійович.

Нагадаємо, вперше за 16 років 26 березня ФК “Полісся” зіграло офіційний домашній поєдинок на центральному стадіоні в Житомирі. За результатами матчу ФК “Полісся” зіграло в нічию з ФК “Кристал” - 1:1.

Фоторепортаж з першої домашньої гри ФК “Полісся” на центральному стадіоні в Житомирі дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий.

22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» новий голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся» і 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону. А вже 16 жовтня цього ж року Бунечко «анонсував» розслідування про можливе розкрадання коштів на реконструкції стадіону «Полісся». У листопаді слідчі ГУНП звернулися до суду з клопотанням про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування, розпочатого 7 жовтня 2017 року, щодо розтрати коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Мова йде про роботи, які виконувалися впродовж 2016-2019 років, сума завданих збитків ще встановлюється. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн.

У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник обіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

17 лютого 2021 вболівальники житомирського «Полісся» влаштували акцію «Бунечка - човпти!» під стінами ОДА. У відповіді на запит народних депутатів голова ОДА 19 лютого повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. Департамент регіонального розвитку ОДА 22 лютого 2021 року уклав угоду з ТОВ «Проспект-проект», яка за 330 тис. грн має зробити коригування проєктної документації по об'єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі».

Відеосюжет про дев’ять голів Житомирської облдержадміністрації, спочатку десятки, а згодом і сотні мільйонів гривень та 15 років будівництва дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Полісся обслуговування  
Матеріали по темі