Влада

Голову Житомирської облради обрали членом лічильної комісії Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад

9 June 2021, 10:25

Голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка обрали членом лічильної комісії Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

Про це 8 червня повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко та голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко взяли участь у засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. Захід відбувся у місті Дніпро за участі глави держави Володимира Зеленського», - йдеться у повідомленні.

Під час свого виступу президент України зазначив, що сьогодні у Конгресі 1551 громада, а країна продовжує реформу децентралізації.

«Громади отримують більше коштів, землі і більше повноважень, але разом з цим і більше викликів, і більше відповідальності. Місцева влада має усвідомити головне: ставши менш залежними від рішень з високих столичних кабінетів, ви не стали менш залежними від інтересів мешканців свого регіону», - підкреслив Володимир Зеленський.

Палата регіональних влад засідала на арені для олімпійських видів спорту.

На заході були присутні голови всіх обласних рад та голови облдержадміністрацій. Під час засідання вони обрали своїх представників до президії Конгресу, яка щомісяця буде збиратися та надавати свої пропозиції щодо вирішення питань місцевого самоврядування на національному рівні.

Як зазначив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, Конгрес місцевих та регіональних влад України є унікальною платформою, яка створена за європейськими стандартами.

«Конгрес не є альтернативою, це унікальний проєкт, який ставить за мету об'єднати всі рівні влади в Україні заради того, щоб зробити Україну багатою, єдиною і підняти рівень життя громадян», - додав він.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, у свою чергу, зазначив, що Конгрес створений за аналогією з конгресами місцевих та регіональних влад Ради Європи, однак не є його «українською калькою».

Під час другого засідання Конгресу голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка було обрано членом лічильної комісії.

Головою Палати регіональних влад обрали голову Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького. Заступниками голови Палати регіональних влад стали голова Чернівецької ОДА Сергій Осадчук та голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

Палата регіонів розглянула багато питань, що хвилюють різні регіони України. Це і завершення реформи децентралізації, і вирішення проблеми сміття, і законодавчі норми для бізнесу щодо сплачення податків за місцем безпосередньої діяльності.

Велику увагу було приділено розгортанню мережі індустріальних парків.

«Приємно чути, що це питання на часі та на контролі і в Міністерстві розвитку громад та територій, і в Офісі Президента. Наша спільна мета – економічне зростання. А індустріальні парки це надійний шлях до розвитку економіки. На Житомирщині їх створення дасть десятки тисяч робочих місць. Президент України Володимир Зеленський сказав, що бачить у цьому питанні спільну фінансову модель: держава – область – місто. Погоджуюсь! Чим більше фінансування, тим більше парків. І тим скоріше ми виведемо економіку держави на суттєво новий рівень», - підкреслив голова обласної ради Володимир Федоренко.

Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при президентові України. До Палати регіонів Конгресу входять: голови обласних рад, голови обласних державних адміністрацій, члени делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, які входять до складу Палати регіонів названого Конгресу.

У пресслужбі облради додали, що голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка включено до складу заступників представників Палати регіонів національної делегації України у Конгресі Ради Європи.

Нагадаємо, що 3 червня у місті Хмельницький відбулось засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, під час якого заступником голови Палати місцевих влад було обрано Житомирського міського голову Сергія Сухомлина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Конгресу місцевих та регіональних влад Палата регіонів Федоренко  
Матеріали по темі