Влада

Житомирська область отримає 38 млн грн «Інтернет-субвенції» для підключення до мережі майже 1000 соцзакладів

10 June 2021, 13:01

Уряд затвердив розподіл 483,8 млн гривень 670 територіальним громадам для реалізації проекту «Інтернет-субвенція».

Про це 9 червня повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Проект матиме значний соціальний ефект, адже завдяки йому вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше підключитися до оптичного інтернету. Це допоможе забезпечити рівний доступ та можливості для кожного українця. Тепер громади, що пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть прозорий тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу», - йдеться у повідомленні.

За рахунок коштів субвенції та за умови ефективних закупівель на рівні громад до оптичного інтернету буде вперше підключено 3652 сіл, у яких понад 11 тисяч соцоб’єктів. Для кожного з них за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Так, кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом. Зазначається, що соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Результати розподілу коштів можна переглянути в дашборді. Зокрема, 46 громад Житомирської області отримають сумарно 38 млн 212 тис. 588 грн субвенції, протяжність оптичних мереж становить 2 374 км (ціна за 1 км – 98 тис. 965 грн). До оптичного інтернету буде підключено 998 соціальних закладів, з яких: 291 – будинки культури, 266 – ФАПи, 153 – бібліотеки, 104 – школи.

Скріншот з дашборду

Нагадаємо, наприкінці серпня 2020 року Мінцифри оприлюднило інформацію щодо необхідності підключення шкіл до якісного інтернету: у Житомирській області таких шкіл було 266, вартість підключення становила понад 79 млн грн. Водночас в ОДА запевняли, що до інтернету треба підключити лише близько 50 шкіл.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2019 року на сайті Міністерства освіти і науки зазначали, що у Житомирській області понад 19% шкіл не мають доступу до інтернету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри субвенція інтернет соцзаклад  
Матеріали по темі