Здоров'я

Жива черга та вакцина на вибір: у житомирському центрі вакцинації почали щеплювати всіх охочих і в будні

22 July 2021, 16:57

Від сьогодні, 22 липня, у Житомирі можна вакцинуватися у будь-який день і без попереднього запису. В центрі вакцинації, який знаходиться в спортивній залі школи № 6, сьогодні людно. Житомиряни зізнаються: як тільки почули цю новину, вирішили не зволікати.

«Я боюся захворіти на ковід, їжджу, подорожую, і мені потрібне щеплення. Прочитала новину, що сьогодні будуть робити щеплення і прийшла бігом сюди. Я не записувалася, прийшла і стала в чергу, почекала, все. Вакцину обрала Moderna», — каже Валентина.


«Ми сьогодні прийшли тому, що нова вакцина Moderna, а нам потрібно поїхати за кордон до дочки», — зізнається Неля.

«Я буду вакцинуватися Moderna, яка визнана в Євросоюзі, іншою вакциною робити щеплення не можу, бо країна в яку я буду подорожувати, не визнає їх», — розповідає Олексій.

«Раніше я не мала змоги вакцинуватися, бо годувала дитину, я дізналася, що з сьогоднішнього дня працює центр вакцинації, і я вирішила вакцинуватися Moderna, тому прийшла сьогодні», — зазначає Юлія.

Медичний директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Бондаренко каже, що до такого ажіотажу були готові.

«Можливо, це наш такий менталітет, що більшість людей приходить на відкриття, а не протягом дня. Вакцин достатньо, на сьогодні маємо дві бригади Moderna і три CoronaVac. Вакцина Moderna так, як і Pfizer, щеплюється від 21 до 28 днів перерви після першої дози. Також вводиться дві дози і CoronaVac. Людина, яка отримала другу дозу, через 2-3 дні, коли вже в електронній системі все з’явиться, підходить до сімейного лікаря і отримує міжнародне свідоцтво про проведення щеплень, яке видають на 180 днів. Пацієнт читає всі показання і дає письмову згоду на щеплення. Бажано взяти паспорт, ідентифікаційний код та телефон, щоб ми його ідентифікувати в електронній системі», — розповідає Людмила Бондаренко.

Заступниця міського голови Марія Місюрова каже: щеплення планують продовжити на території школи №6 і восени.

«Людина може прийти, поцікавитися, яка є вакцина, і яку краще їй обрати, але якщо вони визначилися з Moderna чи CoronaVac, ми зробимо саме її, без усіляких питань. Практично липень та серпень ми працюватимемо тут, далі, незважаючи на навчальний процес, практично весь вересень діти будуть на вулиці, тому це буде відокремлено, але будемо ще шукати локацію. Ще є додаткові пункти щеплень при кожній амбулаторії. Переважно наші великі — на Героїв Десантників, Покровській, 159 і Площі Польовій, 2», — розповідає Марія Місюрова.

За новим графіком центр вакцинації в спортивній залі школі № 6 працюватиме у будні дні з 12:00 до 19:00 та у вихідні - з 8:30 до 19:00.

Нагадаємо, з 20 липня стартував п’ятий етап вакцинації: Україна відкрила вакцинацію проти COVID-19 для всіх охочих. Цього ж дня Житомирська область отримала більш ніж 40 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина коронавірус вакцинація щеплення Місюрова  
Матеріали по темі