Здоров'я

​На порозі «жовтої» зони: найгірша ситуація з вакцинацією освітян у Коростенському районі, найкраща – у Бердичівському

14 September 2021, 12:01

Найближчим часом Житомирську область можуть перевести до «жовтої зони», а відтак буде посилення карантинних обмежень, зокрема під питанням і навчання в режимі офлайн. Чи зможуть на Житомирщині продовжити навчальний процес у закладах освіти, розповів заступник голови ОДА Юрій Оханський.

«Зможуть, при умові вакцинації працівників в закладах освіти більше ніж 80%. Якщо заклад буде провакцинований менш ніж на 80%, а ми перейдемо до жовтої зони, навчання в закладах освіти буде припинено. Яке воно буде? Будемо чекати постанови, чи буде онлайн навчання чи ні. Показник вакцинації в певних закладах є більшим ніж 80%, навіть є такі заклади, які вакцинувалися і на 100%. Але є Коростенський район, де рівень вакцинації в усіх закладах освіти становить лише 62%. Новоград-Волинський район — 70%, Бердичівський район — 74,4% — це найкращий район по вакцинації, і Житомирський район — 72, 2%», — розповідає заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський.


Також в Житомирській ОДА розповіли про запровадження «жовтих» та «зелених» ковід-сертифікатів.

«Кабінетом міністрів ухвалено зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження, для запобігання поширенню коронавірусу. Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що ковід-сертифікат матиме дві опції та міститиме інформацію щодо вакцинації про негативний результат тестування, який діє 72 години, або одужання від коронавірусу. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» про повний курс щеплення. Відповідно до цього режим роботи закладу буде поділятися на два етапи, якщо у нас буде жовта зона, то заклад продовжить роботу за умови 80% жовтих сертифікатів у працівників закладів освіти, якщо у нас буде червона зона — треба буде мати 100% зелені сертифікати, для того, щоб заклад продовжив навчання», — каже Юрій Оханський.

Нагадаємо, Уряд встановив нові карантинні норми та умови для власників «жовтих» і «зелених» COVID-сертифікатів.

Як повідомляв Житомир.info, у деяких громадах Житомирської області проти COVID-19 вакцинувалися менш ніж 50% освітян, в ОДА назвали «аутсайдерів». 28 липня 2021 на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що при посиленні карантину навчальні заклади продовжуватимуть працювати у звичайному режимі лише за умови наявності 80% вакцинованих співробітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцина вакцинація карантин освіта  
Матеріали по темі