Політика

Мер показав «істерику» російської пропагандистки щодо житомирського сміттєпереробного заводу

22 September 2021, 13:10

Політика України, спрямована на енергоефективність та відмову від російського газу, була помічена і головним пропагандистом центрального телеканалу РФ.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин написав 22 вересня на своїй сторінці у Facebook.

«Спроба показати, що Україна йде від газу та повертається в «кам’яний вік», — невдала. Навіть навпаки, кадри сюжету демонструють, що нові технології та альтернативні джерела енергії дають більш екологічно чисте тепло, аніж тепло від газу. І це правильне майбутнє для України. Вкотре переконався, що ми точно робимо все правильно, якщо навіть в центральних новинах російського телебачення показують Житомир та істерять з приводу наших проектів. А ще, шкода, що російські журналісти, не розібравшись, що таке сміттєпереробний, а що таке сміттєспалювальний заводи, плутають ці поняття», - наголосив Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, 20 вересня у Житомирі заклали капсулу на місці будівництва сміттєпереробного заводу та показали добудовану ТЕЦ на Богунії, яка використовуватиме в якості палива щепу.

Як повідомляв Житомир.info, 21 серпня 2019 у програмі «Діалоги» мер Сергій Сухомлин пояснив механізм роботи сміттєпереробного заводу, описавши шлях сміття від контейнерів до кінцевого продукту переробки. Наприкінці жовтня 2019 року інспекції з благоустрою Житомира доручили розчистити земельну ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

7 лютого 2020 року у Сухомлин повідомив, що хорватська компанія «Tehnix» вже завершує виготовлення обладнання для проєкту сміттєпереробного заводу в Житомирі, будівництво виробничих цехів якого розпочнуть в березні.

У квітні 2021 року на спільній пресконференції мер Житомира та директор групи компаній «Ґрін Бін Україна» Євгеній Барах повідомили, що будівництво розпочнуть у травні поточного року. У серпні на території, де планують збудувати сміттєпереробний завод, працювала техніка і вже залили фундамент.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєпереробний завод Сухомлин Росія 
Матеріали по темі