ДОПОМОГА

Для безхатьків у Житомирі працює пункт обігріву, містян просять допомогти одягом, продуктами і ліками

21 December 2021, 10:27

У Житомирі температура повітря різко знизилася. Тож для людей, які не мають домівки, на вулиці Іподромній працює пункт обігріву. Там бездомні можуть зігрітися, випити гарячого напою та підкріпитися. Житомирян закликають допомогти людям, які того потребують, та приносити до пункту обігріву зимовий одяг, взуття, а також продукти й ліки.

Про роботу спеціального пункту обігріву 21 грудня нагадала пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію департаменту соціальної політики міськради.

«У зв’язку із погіршенням погодних умов та наближенням сильних морозів до -10, важливо пам’ятати про бездомних людей та вчасно забезпечити їх доступом до теплого приміщення, зимовим одягом та гарячою їжею», – акцентують у міськраді.

Для цього на території Житомирської міської територіальної громади функціонує пункт обігріву на базі Відокремленого підрозділу ЖОГО «Милосердя» «Комплексний заклад соціального захисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини» за адресою: провулок 1-й Іподромний, 15-а, контактний телефон: 093-264-65-46, 098-398-34-87.

Зазначається, що пункт обігріву у приміщенні названого Центру забезпечує гарячими напоями та харчуванням. Також, за потреби, бездомні люди можуть скористатися санітарно-гігієнічними послугами та отримати зимовий одяг, взуття. Працівники, які чергують у пункті обігріву, взаємодіють із закладами охорони здоров’я, представниками патрульної поліції міста.

Містян, які мають таку можливість, закликають приносити до Центру одяг, продукти та ліки.

«Звертаємось до усіх небайдужих: якщо у вас є вживані речі у вигляді одягу або взуття, постільна білизна, продукти харчування, консервація, домашні закрутки, ліки, приносьте до Центру. Будь-яка ваша допомога буде цінною та важливою», – наголошують у департаменті соцполітики.

Де у Житомирі приймають вживані речі – одяг, взуття, іграшки, книги, – дивіться у відеосюжеті від 15 вересня 2021 року

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, погода упродовж робочого тижня, 20-24 грудня 2021 року, в Житомирі та області буде по-справжньому зимовою – з нічним морозом до -13 градусів, в окремі дні навіть удень термометри показуватимуть до -10°C. Також майже щодня йтиме невеликий сніг, а на дорогах буде слизько. Проте морозитиме в регіоні недовго: перед вихідними очікується потепління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пункт обігріву безхатько бездомний одяг взуття Іподромний  
Матеріали по темі