Економіка

В Україні будь-який бізнес під час воєнного стану та місяць після його завершення може отримати кредит під 0%

22 March 2022, 17:14

Програма «Доступні кредити «5-7-9%», відповідно до рішення Уряду від 18 березня, розширена: будь-який бізнес протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення зможе отримати кредит під 0%, після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, - інформує 22 березня Урядовий портал.

«Строк кредитування за програмою «5-7-9» залежатиме від цільового призначення коштів. На реалізацію інвестиційного проекту та на рефінансування заборгованості кредит надається щонайбільше на 5 років. Для фінансування оборотного капіталу – на 3 роки», – наголосила Юлія Свириденко.

Вона відзначила, що Уряд також розширив перелік інструментів, які дозволять банкам надавати кредити в рамках програми «5-7-9%» у разі нестачі забезпечення. Експортно-кредитне агентство зможе страхувати кредити підприємців-експортерів, що значно спростить їм доступ до дешевого фінансування.

Також зняті обмеження щодо участі в програмі.

«Відтепер кредит зможе отримати будь-яка українська компанія (де кінцевими бенефіціарами з часткою понад 50% є українці). Водночас не зможуть взяти кредит підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій. Крім того, обмеження розміру допустимої державної допомоги, який може отримати підприємець, не буде застосовуватись у період дії воєнного стану. Раніше таке обмеження діяло в силу закону», – заявила перша віцепрем'єр-міністр.

Нагадаємо, в Україні під час дії воєнного стану почалася податкова реформа: набув чинності закон України від 15 березня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 22 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року президент Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні та повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє. Цього ж дня Верховна рада ухвалила відповідні закони, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів деталі переформатування економічної моделі України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес мінекономіки кредит Свириденко воєнний стан  
Матеріали по темі