ДОПОМОГА

В Україні запустили портал для допомоги евакуйованим українцям у пошуках житла: у Житомирській області є понад 5 тис. місць

2 May 2022, 14:18

Укрзалізниця разом з Міністерством цифрової трансформації та Офісом Президента України запускає проєкт «Там, де вас чекають». Це портал, завдяки якому українці зможуть простіше евакуюватися, знайти житло та отримати гуманітарну допомогу.

Про це 2 травня повідомила Укрзалізниця.

«Міністерство цифрової трансформації створило спеціальний сайт - https://public.tableau.com/app/profile/hum6904/viz..., на якому відображається кількість місць, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення тимчасово переміщених громадян України. Також там є номери телефонів контактних центрів в кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом - місцеві органи влади супроводжуватимуть евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.», - йдеться у повідомленні.

Також на вокзалах у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій і в деяких поїздах, співробітники Укрзалізниці будуть реєструвати в єдиній системі тих, хто евакуюється, та допомагати знайти житло.

За даними порталу «Там, де вас чекають», станом на 30 квітня, по всій Україні майже 1 млн 24 тис. місць, які можуть запропонувати евакуйованим українцям, із яких 221, 4 тис. ще вільні. У Житомирській області наразі таких місць 5049 місць, із яких вільно ще 4864 місць. Зокрема у Житомирі 2578 місць, які місто може запропонувати евакуйованим українцям для безоплатного розселення.

Контактні телефони з питань розміщення тимчасово евакуйованих у Житомирській області: 380971087058, 380681710150, 380969828522.

Нагадаємо, 28 квітня «Урядовий портал» з посиланням на інформацію Мінцифри надав список сервісів, робота яких спрямована на допомогу тваринам під час війни.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня Міністерство цифрової трансформації оприлюднило відповіді на найчастіші питання щодо отримання 6500 грн та допомоги переселенцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри переселенці житло евакуація 
Матеріали по темі