Економіка

Українці почали отримувати неправильні платіжки за газ, «Нафтогаз» радить скаржитися в НКРЕКП

17 September 2022, 09:57

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» заявляє, що останні кілька місяців українці, що стали клієнтами компанії, почали отримують платіжки з неправильними показаннями.

Про це 16 вересня «Нафтогаз» повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Читаємо в коментарях на сторінці ГК «Нафтогаз України» про те, що клієнти отримують платіжки з нулями або геть іншими показаннями. На жаль, таке трапляється вже кілька місяців поспіль. Оператори ГРМ (облгази) просто ігнорують вчасно передані показання лічильників», - йдеться у дописі.

Що ж робити в цій ситуації українцям:

1. Зверніться до свого облгазу з офіційним письмовим зверненням та вимогою надати роз’яснення, чому передані вами показання лічильника зафіксовані неправильно і звідки взялася зазначена в рахунках сума.

2. Зверніться до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку оператора ГРМ (облгазу), але й вимогою провести його перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

«До речі, передаючи показання лічильника, фіксуйте це на фото чи відео, робіть скріншоти в особистому кабінеті чи чатботі. ГК «Нафтогаз України» рекомендує сплачувати за фактом нарахування, а якщо у вас знову «нуль» – зробіть переплату», - наголошують в ГК.

«Нафтогаз» нагадує, що облік газу – зобов’язання та відповідальність операторів газорозподільних мереж (облгазів).

Контакти НКРЕКП за посиланням: https://www.nerc.gov.ua/

Нагадаємо, з 1 травня 2022 року 360 тисяч домогосподарств Житомирської області перевели до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», до травня за газ люди платили компанії «Житомиргаз Збут». 11 липня ТОВ «Житомиргаз Збут» пояснювало, як повернути переплату по особовому рахунку. Станом на 30 серпня 2022 року ТОВ «Житомиргаз Збут», повернуло побутовим клієнтам 2 млн 999 тис. грн переплат та помилково сплачених коштів за спожитий природний газ.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 29 квітня 2022 року ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств. 29 липня 2022 року Верховна рада проголосувала за мораторій на підвищення цін на газ і тепло під час воєнного стану та пів року після нього.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Нафтогаз платіжка НКРЕКП 
Матеріали по темі