Економіка

Фірма з російськими засновниками судиться з АРМА, яке продало її плантації ягід в Житомирській області

3 November 2022, 10:58

Фірма з російськими засновниками, яка має назву «Українська ягода» і плантації в Бердичівському районі Житомирської області, судиться з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), яка розпродує урожай ягід і шукає управителів на корпоративні права та майно.

Личаківський районний суд м. Львова ухвалами від 1 липні 2022 року передав АРМА арештовані будівлі, техніку та банківські рахунки ТОВ «Українська ягода», а також насадження лохини, малини і червоної смородини на площі 109,5350 га в селі Маркуші Бердичівського району.

«Встановлено, на території України функціонує підприємство з російським капіталом - ТОВ «УКРАЇНСЬКА ЯГОДА» (код ЄДРПОУ 38284211, юридична адреса - Житомирська обл., Бердичівський район, село Маркуші), бенефіціарними власниками якого є громадяни російської федерації - ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3,. Отриманий зазначеними підприємствами прибуток у подальшому фактично спрямовується через банківські та фінансові установи, в якості дивідендів для російських власників, які знаходяться на російської федерації, внаслідок чого сплачуються відповідні податки та збори до бюджету країни-агресора та фінансується силовий блок, оборонно-промисловий комплекс російської федерації, а також протиправна діяльність, пов`язана зі збройною агресією проти України. Так, шляхом отримання прибутку від діяльності ТОВ«УКРАЇНСЬКА ЯГОДА», може здійснюватися фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, що також призводить до інших тяжких наслідків. На цей час, враховуючи наведену інформацію існують підстави вважати, що службові особи ТОВ «УКРАЇНСЬКА ЯГОДА» протягом тривалого часу вчиняли та продовжують вчиняти системні заплановані заходи, направлені на шкоду та підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості, обороноздатності, державної, економічної та інформаційної безпеки України», - йдеться у матеріалах суду.

Скріншот з ухвали Личаківського райсуду

Зауважимо, про те, що «Українська ягода» має російських засновників, але це не заважає місцевим чиновникам рекламувати підприємство, Житомир.info писав ще в 2018 році.

«Наш місцевий бізнес виготовляє сертифіковану продукцію за європейським стандартом GlobalGap та напряму постачає ягоди до європейських мереж. Крім міжнародних грантів та контрактів із французькими партнерами, ТОВ має надійну підтримку держави, як і обіцяв Президент України. За 2 роки молоді бізнесмени одержали компенсації з бюджету на саджанці в понад 3,2 млн грн», - інформував в жовтні 2018 року тодішній голова ОДА Ігор Гундич.

Нижче - фото Гундича під час візиту на ягідне підприємство:

ТОВ «Українська ягода» зареєстроване в с.Маркуші Бердичівського району 31 липня 2012 року, статутний капітал – 7 млн 415 тис. грн, основний вид діяльності – вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників. За даними аналітичної системи Youcontrol, фірма має чотирьох засновників, двоє з яких зареєстровані в Москві за однією адресою: Лохвицький Юрій Михайлович та Вишнякова Ольга Валеріанівна, які мають по 16,67% частки власності кожен, тобто сумарно 33,34%. Також серед засновників Голубицький Михайло Абрамович (33,33%), який прописаний у Києві, та Ленг Євгеній Анатолійович (33.33%), прописаний в с.Ходосівка Києво-Святошинського району.

Після рішення суду про передачу майна АРМА 4 серпня 2022 року оголосило про пошук управителя на корпоративні права та майно фермерського господарства, яке знаходиться у Бердичівському районі Житомирської області.

Перелік активів:

частка у розмірі 33,3300%, 33,3300%, 16,6700%, 16,6700%статутного капіталу юридичної особи;

комплекс будівель та споруд загальною площею 4577 кв.м, що знаходиться за адресою: Житомирська обл., Бердичівський р.;

основні засоби, які перебувають на балансі юридичної особи.

Крім того, на електронних торгах 26 липня АРМА продала за 8 млн 943 тис. 550 грн насадження ягід, але ухвалою від 22 серпня Господарський суд міста Києва задовольнив заяву ТОВ «Українська ягода» про забезпечення позову до подання позовної заяви, в якій заявник просив суд вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно (насадження ягід лохина, малина та червона смородина) та заборони ФОП Сластіну Олександру Петровичу приймати (отримувати) та користуватися майном, що було придбано на електронних торгах 26.07.2022, на підставі яких складений акт про реалізацію активів на електронних торгах від 01.08.2022. Цей же суд ухвалою від 5 вересня 2022 року відкрив провадження за позовом ТОВ «Українська ягода» про визнання електронних торгів недійсними.

Скріншот з ухвали господарського суду

До речі, на офіційній Facebook-сторінці ТОВ «Українська ягода» 29 квітня цього року були оприлюднені фото подяк за допомогу ЗСУ. Після цього дописів на сторінці не було.

Нагадаємо, на початку вересня за клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва заарештовані та передані в управління АРМА асфальтобетонні заводи, що належать білоруським компаніям, зокрема – завод в с.Васьковичі Коростенського району, вартість переданих активів становить близько 120 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2022 року білоруську спецтехніку вартістю 1,2 млн грн, арештовану у межах кримінального провадження, прокуратура Житомирщини передала в АРМА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АРМА Бердичівський район російська компанія ягода лохина  
Матеріали по темі