Влада

Чому не було «бюджетної» сесії Житомирської облради та на що цього року витрачали депутатські кошти

21 December 2022, 13:19

Впродовж 2022 року Житомирська обласна рада провела чотири сесії, однак жодна з них не стосувалась бюджету. Чому депутатів не збирали на бюджетну сесію, яка сума коштів все ж передбачена в обласному бюджеті на 2023 рік та куди цьогоріч спрямовувались депутатські кошти, роз’яснює виконувач обов’язки голови Житомирської облради Володимир Ширма.

«Бюджетної сесії не було, тому що відповідно до закону «Про правовий режим воєнного стану», указів президента, у нас цього року створена військова адміністрація, і, відповідно, повноваження про затвердження бюджету і його зміни передані до ОВА. Доходи і видатки є в розпорядженні, в бюджеті, який затверджений, – 2,7 млрд грн. Такий обласний бюджет на 2023 рік. Зміни до бюджету будуть вноситися теж розпорядженням голови ОВА. Крім того, є постанова Кабінету Міністрів, яка обмежує використання бюджетних коштів на цілі, не пов'язані з воєнним станом. На якісь капітальні видатки – кошти на це не виділяються. Все воно іде переорієнтоване, звісно, на забезпечення функціонування обласних комунальних закладів на військові питання, військові частини», – пояснює Володимир Ширма.


Це стосується і депутатських коштів, які рішенням голови Житомирської ОВА спрямували на інші потреби, що виникли в мовах воєнного стану.

«У нас є програма по забезпеченню депутатської діяльності, на неї виділялось трохи більше 12 млн грн. Але ці кошти фактично не виділялися, тому що у лютому розпочалась війна, і ці кошти були направлені на інші цілі, за розпорядження голови Житомирської ОВА», – говорить в.о. голови Житомирської обласної ради.

Втім, каже Володимир Ширма, депутати неодноразово звертались, аби їм все ж виділили депутатські кошти. Позаяк постійно отримують запити на допомогу від жителів області.

«Шкода, певною мірою, тому що багато людей зверталися, і депутати піднімали це питання. У нас була розмова з головою ОВА, і я думаю, що в наступному році депутатські кошти будуть. Тому що багато людей, які хворіють і звертаються про допомогу», – розповідає Володимир Ширма.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2022 року відбулася чергова сесія Житомирської міської ради. Розпочалася вона з передачі Вифлеємського вогню, який принесли пластуни. На розгляд депутатів виносили 100 питань порядку денного, серед яких половина – «земельні». На засіданні також затвердили бюджет Житомирської міської територіальної громади на наступний рік, проєкт якого 7 грудня погодили на засіданні міськвиконкому:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма бюджет облрада сесія бюджетна сесія  
Матеріали по темі