Економіка

НКРЕКП пояснила, чому скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання

31 December 2022, 10:19

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання, яку ухвалила раніше.

Відповідне рішення було схвалене на засіданні регулятора 30 грудня – повідомляє Укрінформ.

«Під час оформлення рішення щодо вказаного питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які було запропоновано для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному та, відповідно, голосували за різні проєкти. Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від проєкту, який був оприлюднений на сайті, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів», – зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення Комісія відправила на доопрацювання.

Нагадаємо, з 1 січня тариф на воду в Житомирі мав зрости на 28,8% і становив би: на водопостачання –23,15 грн, на водовідведення – 25,20 грн, сумарно – 48,35 грн. Але вдень 30 грудня стало відомо, що НКЕРКП скасувала своє рішення, і з січня тариф для житомирян не зміниться.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2022 року відбулося засідання Національної комісії, на якому прийняли постанови про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Зауважимо, що постанови з новини затвердженими тарифами не оприлюднена, але 30 грудня директор КП «Житомирводоканал» розповідав, що нові затверджені тарифи, які мали почати діяти з 1 січня 2023 року, трохи менші від тих, що були в проєкті постанови.

До цього на засіданні Уряду 29 квітня рекомендували місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року, а 29 липня Верховна рада проголосувала за мораторій на підвищення цін на газ і тепло під час воєнного стану та пів року після нього, водопостачання цей мораторій не стосується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф водопстачання НКРЕКП водоканал 
Матеріали по темі