Влада

Житомирська ОДА судиться з комунальним підприємством облради: переплатили 36,5 тис. грн за тепло

20 January 2023, 13:40

Житомирська обласна державна адміністрація звернулася до суду з позовом до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради про стягнення 36 тис. 456,02 грн.

Провадження у справі відкрито ухвалою Господарського суду Житомирської області від 2 січня 2023 року.

«Житомирська обласна державна адміністрація звернулась до Господарського суду Житомирської області з позовом до Комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради про стягнення 36 456,02 грн, а також судових витрат. Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем зобов`язань за договором №9 про закупівлю послуг постачання теплової енергії від 21.02.2022, внаслідок чого у позивача утворилась переплата в сумі 36 456,02 грн, яку заявлено до стягнення з відповідача у даному позові», - зазначається в ухвалі.

З огляду на малозначність справи в розумінні ч. 5 ст. 12 ГПК України, враховуючи характер спірних правовідносин, заявлені позивачем вимоги та предмет доказування, суд прийшов до висновку про здійснення розгляду даної справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 1 лютого 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2022 року КП «Житомиртеплокомуненерго» інформувало про рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення. 11 січня 2023 року на підприємстві пояснили, що в поточному опалювальному сезоні почали використовувати нову редакцію наказу №315 Мінрегіону щодо методики розподілу між споживачами комунальної послуги всередині будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА суд облрада тепло адмінбудинки 
Матеріали по темі