Влада

Посадові особи центральної та місцевої влади можуть їхати за кордон лише в службове відрядження. Рішення РНБО

24 January 2023, 09:49

Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану».

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні 23 січня 2022 року.

«Підписав сьогодні кілька важливих указів. Є принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон. Це стосується всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади. Це стосується правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх тих, хто має працювати на державу й у державі. Хочуть відпочивати зараз – будуть відпочивати поза межами державної служби. За кордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться. В п’ятиденний строк Кабмін має розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження», - сказав президент.

Відповідний указ від 23 січня 2023 року з рішенням РНБО оприлюднений на сайті президента.


Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин їздив на Всесвітній економічний форум, який з 16 по 20 січня 2023 року проходить у Давосі (Швейцарія): закордонна поїздка не була відрядженням – організатори повністю оплачували проживання і всі заходи, а транспорт був за власні кошти мера.

Як повідомляв Житомир.info, на початку січня 2023 року в Житомирській області правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президент РНБО відрядження кордон  
Матеріали по темі