Влада

Департамент освіти Житомирської міськради продав стару «Волгу» за 22,5 тис. грн і купив новий Renault Duster за 690 тисяч

24 January 2023, 14:52

Департамент освіти Житомирської міської ради 17 січня уклав договір з ТОВ «Полісся Моторс Груп» на купівлю автомобіля Renault Duster за 690 тис. грн.

Договір про закупівлю оприлюднений в системі «Прозорро».

17 січня 2023 року, в день підписання договору, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області розпочало моніторинг процедур закупівель,

«У межах проведення моніторингу процедури закупівлі по предмету: «Легковий автомобіль» та відповідно до пунктів 6 та 11 статті 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», частини п’ятої статті 8 Закону України «Про публічні закупівлі», постала потреба в отриманні пояснення (інформації та документів), яким чином та на підставі яких документів вами здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат та визначено його очікувану вартість. Також надати посилання на сторінку власного веб-сайту (або офіційного веб-сайту головного розпорядника бюджетних коштів), на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі відповідно до вимог пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами). Пояснення, інформацію та документи необхідно надати через електронну систему закупівель протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення цього запиту», - з таким запитом аудитори звернулися до департаменту освіти Житомирської міської ради.

20 січня департамент надав відповідь.

Нагадаємо, 2 січня департамент освіти Житомирської міської ради оголосив тендер на закупівлю легкового автомобіля очікуваною вартістю 700 тис. грн. В технічних вимогах зазначалося, що департамент хоче придбати новий Renault Duster білого кольору, 2022 року випуски, без пробігу, з механічною коробкою передач. На торгах був лише один учасник – ТОВ «Полісся Моторс Груп», з яким і уклали договір про закупівлю.


Водночас департамент освіти 30 грудня виставив на продаж білу «Волгу» 1997 року випуску з початковою ціною 4 тис. 690 грн.

«Двигун вичерпав свій моторесурс, самопризвольне вимикання, закоксовані система охолодження та обігріву, знос з’єднань та пошкодження ізоляції паливної системи, загальна корозія металу, шини повністю зношені, акумулятор не тримає заряду, підвіска вимагає повної заміни, термін експлуатації АКБ скінчився», - такий опис пошкоджень ГАЗ-3110 є в матеріалах аукціону.

На аукціон подали заявки п’ятеро учасників, переможцем став Остапець Віктор Іванович з м.Бориспіль Київської області, який запропонував за 25-річний автомобіль 22,5 тис. грн. Станом на 24 січня на сторінці аукціону оприлюднене лише повідомлення про намір укласти договір з Віктором Остапцем.


Нагадаємо, комунальне некомерційне підприємство «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради 11 січня без тендеру купив у ТОВ «Стар-Кар» Renault Arkana за 650 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, після повномасштабного російського вторгнення, яке почалося 24 лютого 2022 року, в Житомирській області значно зменшилася кількість тендерів на закупівлю легкових автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент освіти тендер автомобіль Держаудитслужба  
Матеріали по темі