Влада

Керівник Житомирського ОЛЦ, який вимагав тисячу доларів з оператора комп’ютерного набору, продовжує працювати на посаді

25 January 2023, 16:29

Затриманий на хабарі керівник ДУ «Житомирський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» (колишній ОЛЦ) Роман Зелінський продовжує працювати на цій посаді.

Від роботи його хотіли відсторонити лише на кілька тижнів: слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ухвалою від 18 листопада 2022 року задовольнив клопотання слідчого і застосував до Романа Зелінського «захід забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади в.о. генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» на строк досудового слідства, тобто до 06.12.2022».

Захисники Зелінського подали апеляцію на це рішення, Житомирський апеляційний суд ухвалою від 14 грудня 2022 року залишив апеляційну скаргу без задоволення, і ухвала Корольовського райсуду про відсторонення Романа Зелінського від посади до 6 грудня набрало чинності вже після закінчення цього терміну.

Поки тривав розгляд апеляції, розслідування про хабарництво посадовця завершили, і 9 грудня 2022 року Богунський районний суд м.Житомира почав розгляд справи, чергове засідання має відбутися 8 лютого 2023 року.

Станом на 25 січня інформація про керівника на офіційному сайті ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» не змінилася.

Зауважимо, що в судових матеріалах є інформація, що 1 тис. доларів хабаря керівник ОЛЦ Роман Зелінський вимагав за працевлаштування оператора комп’ютерного набору, а гроші треба було передати через колишнього керівника обласного шкірвендиспансеру Анатолія Фомюка.

Нагадаємо, з власних джерел Житомир.info стало відомо, що 5 вересня на хабарі затримали нового керівника ОЛЦ Романа Зелінського: 1 тис. доларів він вимагав за сприяння призначенню кандидата на посаду в державній установі. 6 вересня Зелінськогому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України – про це йшлося в ухвалі Корольовського райсуду від 7 грудня щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу: прокурор клопотав про тримання під вартою строком на 60 діб, але суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 130 тис. грн. Прокурор Житомирської обласної прокуратури подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Корольовського райсуду і рішенням від 21 вересня Житомирський апеляційний суд її частково задовольнив: збільшив розмір застави до 198 тис. 400 грн

Як повідомляв Житомир.info, Роман Зелінський в жовтні 2014 року виграв конкурс і був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради. До призначення Зелінський працював головним лікарем Баранівської райлікарні. В 2010 році був обраний депутатом Житомирської облради від Партії регіонів. Але в лютому 2014 року написав заяву про вихід із фракції ПР. Наприкінці березня 2016 року Романа Зелінського звільнили з посади начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради «за власним бажанням». 13 грудня 2021 року Роман Зелінський подавав декларацію кандидата на посаду директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, але конкурс не відбувся, бо кандидат не прийшов.

15 червня 2022 року під час робочого візиту в Житомир заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін представив колективу Житомирського обласного лабораторного центру нового керівника – Романа Зелінського. Згодом ОЛЦ був перейменований в Центр контролю та профілактики хвороб, Зелінський став в.о. гендиректора установи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ОЛЦ Зелінський суд ОЦКПХ 
Матеріали по темі