Влада

Житомирська область отримає 9 млн грн субвенції на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я

2 February 2023, 10:58

Уряд розподілив 287 млн 257,6 тис. грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Відповідна постанова Кабінету міністрів була ухвалені 31 січня 2023 року.

«Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків споживання у сумі 287 257,6 тис. гривень шляхом: зменшення обсягу видатків за бюджетною програмою 2308060 «Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення» у сумі 287 257,6 тис. гривень; збільшення обсягу видатків за бюджетною програмою 2311500 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я» у сумі 287 257,6 тис. гривень. Здійснити у 2023 році розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я згідно з додатком», - йдеться у документі.

У додатку зазначається, що обласний бюджет Житомирської області отримає 9 млн 046,6 тис. грн субвенції на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Кабміном визначено, що субвенція спрямовується на:

1) оплату поточних видатків закладів охорони здоров’я, а саме:

будинків дитини. У разі утворення на базі будинку дитини центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям, але продовження перебування в ньому дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей з фізичними та (або) інтелектуальними порушеннями від народження до трьох (для здорових дітей) та до чотирьох (для хворих дітей) років субвенція може спрямовуватися на оплату поточних видатків для покриття витрат, пов’язаних із забезпеченням заходів медико-соціального захисту таких дітей, до визначення альтернативних форм їх влаштування;

закладів служби крові;

медико-соціальних експертних комісій;

бюро судово-медичної експертизи у період з 1 січня по 30 червня 2023 р.;

2) фінансування оглядів водіїв з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

3) забезпечення дітей до трьох років, хворих на біотинідазну недостатність, галактоземію І типу, глютарову ацидурію I типу, глютарову ацидурію II типу, дефіцит середньоланцюгової ацил-КоА-дегідрогенази (MCAD), дефіцит довголанцюгової гидроксіацил-КоА-дегідрогенази (LCНAD), дефіцит дуже довголанцюгової ацил-КоА-дегідрогенази (VLCAD), дефіцит трифункціонального білка, дефіцит HMG-ліази; ізовалеріанову ацидурію, лейциноз (хвороба “кленового сиропу”), метілмалонову ацидурію, первинний карнітиновий дефіцит та пропіонову ацидурію, що включені до програми розширеного масового скринінгу новонароджених, та на фенілкетонурію.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році обласному бюджету Житомирської області виділили 97 млн 953,3 тис. грн субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, з яких 28 млн 054,7 тис. грн – на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином; 888,5 тис. грн – на проведення судово-психіатричної експертизи; 3 млн 273,1 тис. грн – на центри громадського здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція медзаклад медицина  
Матеріали по темі