Влада

В Житомирському обласному центрі контролю і профілактики хвороб новий керівник, а Зелінський став заступником

27 February 2023, 11:43

В державній установі «Житомирський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» (колишній ОЛЦ) відбулася зміна керівника.

Станом на 27 лютого 2023 року на сайті установи зазначається, що на посаді в.о. генерального директора зараз працює Киричук Іван Миколайович. Інформації про нового керівника на сайті установи немає, водночас на сайті Житомирського медичного інституту зазначається, що кандидат медичних наук Киричук Іван Миколайович з вересня 2019 року працював завідувачем кафедри «Громадське здоров’я».

Закінчив Київський медичний інститут ім. О.О.Богомольця (1983 р.), санітарно-гігієнічний факультет за спеціальністю гігієна, санітарія, епідеміологія та отримав кваліфікацію лікаря гігієніста-епідеміолога.

Із серпня 1983 року по березень 1995 року працював на посадах лікаря-інспектора, старшого інспектора та головного радіолога управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації.

З березня 1995 року по травень 2016 року працював на посадах заступника головного лікаря Житомирської обласної санітарно-епідеміологічної станції, заступника начальника головного управління Держсанепідслужби в Житомирській області.

З травня 2016 року по серпень 2019 року займав посаду завідувача Житомирським міськміжрайонним відділом ДУ «Житомирський лабораторний центр МОЗ України».

Вже колишній в.о. генерального директора Роман Зелінський, щодо якого суд зараз розглядає справу про отримання хабаря, став заступником генерального директора. Зіновія Парамонова серед заступників директора ОЛЦ вже немає, але він залишився працювати в установі – керує відділенням промоції здорового способу життя.

Скріншот з сайту ОЦКПХ, зроблений 27 лютого 2023 року

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що зміна керівництва відбулася ще наприкінці минулого року, але цю інформацію «приховували» й оприлюднили на сайті лише після нашої публікації про те, що керівник Житомирського ОЛЦ Роман Зелінський, який вимагав тисячу доларів з оператора комп’ютерного набору, продовжує працювати на посаді. В згадуваному матеріалі був скріншот з сайту ОЦКПХ, зроблений 25 січня 2023 року (див. нижче).

Зауважимо, що станом на 27 лютого 2023 року інформація про офіційну зміну керівника Житомирського ОЦКПХ відсутня на порталах даних, які слідкують за державними реєстрами: Опендатабот та Youcontrol показують, що керівником є Роман Зелінський.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2022 року під час робочого візиту в Житомир заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін представив колективу Житомирського обласного лабораторного центру нового керівника – Романа Зелінського. Згодом ОЛЦ був перейменований в Центр контролю та профілактики хвороб, Зелінський став в.о. гендиректора установи.

5 вересня 2022 року стало відомо, що на хабарі затримали нового керівника ОЛЦ Романа Зелінського: 1 тис. доларів він вимагав за сприяння призначенню кандидата на посаду в державній установі. 6 вересня Зелінському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України – про це йшлося в ухвалі Корольовського райсуду від 7 грудня щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу: прокурор клопотав про тримання під вартою строком на 60 діб, але суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 130 тис. грн. Прокурор Житомирської обласної прокуратури подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Корольовського райсуду і рішенням від 21 вересня Житомирський апеляційний суд її частково задовольнив: збільшив розмір застави до 198 тис. 400 грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ Киричук Зелінський ОЦКПХ Парамонов 
Матеріали по темі