Влада

У Житомирській області минулого року з місцевих бюджетів виділили 765 млн грн військовим, ТрО та на ліквідацію наслідків обстрілів

16 March 2023, 13:25

На черговій сесії Житомирської облради, 16 березня, перш ніж голосувати за річний звіт щодо виконання обласного бюджету за 2022 рік, депутат Сергій Крамаренко попросив департамент фінансів роз’яснити, скільки грошей пішло на допомогу військовим. Мовляв, торік Житомирщина отримала близько 700 млн грн фактичних надходжень до бюджету з ПДФО військовослужбовців. Натомість на потреби самих військових з обласного бюджету пішло лишень 9 млн грн. Зрештою, чи не замала така сума і скільки загалом було виділено коштів з обласного бюджету на потреби військових, депутатам доповів директор департаменту фінансів Віктор Венцель.

«Якщо ви уважно розглядали інфографіку, є ще одна позиція, яка називається - заходи з територіальної оборони. В сукупності на військові формування і на заходи з територіальної оборони, які були проведені за рахунок виключно обласного бюджету, було використано майже 26 млн грн. Крім того, місцеві бюджети області також спрямовували кошти на відповідні військові формування і на відповідні заходи з територіальної оборони, а також на ті видатки, які пов’язані зі збройною агресією, ліквідації наслідків збройної агресії, відновлення інфраструктури і ті напрямки, які пов'язані з війною. Загалом про області ця сума складає 765 млн грн. З приводу того, чи не мала ця сума, скажу таким чином: відповідно до тих звернень, які виключно були на обласну військову адміністрацію і в межах тих програм, які затверджені були, всі звернення були розглянуті і, в межах тих побажань і пропозицій, були задоволені», - зазначив директор департаменту фінансів Житомирської ОВА.

Нагадаємо, 15 березня після сесії мер Житомира розповів про гроші на квартири та придбання дронів для військових за бюджетні кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет сесія облрада військовий ТрО фінанси кошти бюджетні кошти Крамаренко Венцель департамент фінансів 
Матеріали по темі