Влада

Влада Житомира хоче розширити перелік осіб, яким надаються соціальні послуги за бюджетні кошти

12 April 2023, 14:43

Виконавчий комітет хоче внести зміни в перелік категорії осіб, яким надаються соціальні послуги Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування Житомирської міської ради за рахунок бюджетних коштів.

Відповідний проєкт рішення виконкому 12 квітня оприлюднили на сайті міської ради.

«Доповнити пункт 2.1. наступним змістом: «особам, яким завдано шкоди пожежею, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією», - йдеться у проєкті рішення.

Також хочуть викласти в новій редакції абзац щодо надання соціальних послуг членам сімей загиблих та померлих внаслідок поранень учасників АТО/ООС, замінивши його на такий: «членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, які загинули, померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, Операції Об’єднаних сил, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення АТО у період її проведення, під час безпосередньої участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, у забезпеченні їх здійснення, під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (у тому числі здійснення волонтерської діяльності)».

Нагадаємо, на початку 2022 року влада Житомира збиралася створила робочу групу з визначення потреб населення Житомирської міської територіальної громади у соціальних послугах: рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 2 лютого 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство соціальної політики України 17 лютого 2023 року роз’яснювало, які соціальні виплати у 2023 році продовжені автоматично, а в яких випадках треба звертатися до органів соцзахисту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком соціальна послуга соцзахист центр соцобслуговування  
Матеріали по темі