Влада

Мер Житомира створив робочу групу, яка має щоквартально досліджувати якість питної води

14 April 2023, 12:31

Мер Житомира Сергій Сухомлин створив робочу групу з обстеження об'єктів і джерел централізованого та нецентралізованого питного водопостачання.

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 13 квітня 2023 року.

«Робочій групі упродовж року, щоквартально, здійснювати обстеження стану об'єктів централізованого і нецентралізованого питного водопостачання з проведенням лабораторних досліджень якості питної води», - йдеться у документі.

Очолює робочу групу заступник мера Сергій Кондратюк, до її складу крім посадовців міської ради також входять представники Держпродспоживслужби і обласного центру контролю та профілактики хвороб (раніше – ОЛЦ).


Зауважимо, що ОЦКПХ постійно публікує результати моніторингу якості питної води та стану атмосферного повітря зазначаючи «за результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено».

Скріншот з сайту обласного центру контролю та профілактики хвороб

Нагадаємо, в грудні минулого року директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик розповідав, що якість води в кранах житомирян покращиться в кінці 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, НКРЕКП планувала у березні 2023 року включити до порядку денного питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення: підвищення мало відбутися з 1 квітня та з 1 липня. «Житомирводоканал» з нетерпінням очікує підвищення тарифів, бо неможливо весь час працювати в збиток, але станом на 14 квітня 2023 року національний регулятор поки не ухвалює це рішення.

Програму «Діалоги» від 6 квітня 2023 року, де гостем був директором житомирського водоканалу Роман Ілик, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода робоча група водоканал  
Матеріали по темі