Влада

Прокуратура намагається відсторони від посади начальника КЕВ Житомира, якому оголосили підозру за трьома статтями

28 April 2023, 17:11

Прокуратура намагається відсторонити від посади начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомир Сергія Суса, якому на початку квітня повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 7 квітня стало відомо, що керівнику Квартирно-експлуатаційного відділу Житомира (КЕВ), начальнику служби цієї установи та приватному підприємцю, які збагатилися на ремонті військової казарми, повідомлено про підозру.

Зокрема, начальника КЕВ м.Житомира підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки та за фактом неприпинення кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим, бездіяльності військової влади в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 426 КК України).

Нижче скріншоти з ухвал суду:

7 квітня слідчий за погодженням з прокурором звернувся до Богунського районного суду з клопотанням, в якому просив відсторонити Сергія Суса від посади начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомир, строком на два місяці. Але ухвалою від 10 квітня суд у задоволенні клопотання відмовив, мотивуючи тим, що наданих матеріалів для ухвалення рішення недостатньо, нема кого призначити на цю посаду на час відсторонення начальника, який керує КЕВ з 2014 року, він має позитивні характеристики і запобіжний захід йому обрали у вигляді застави з покладенням відповідних обов`язків, які, на думку слідчого судді, «забезпечать його належну процесуальну поведінку та нівелюють ризик впливу на свідків, з метою якого слідчий і просить відсторонити підозрюваного від посади».

Також в ухвалі зазначається, що начальник КЕВ своєї вини не визнає.

Житомирська окружна прокуратура подала апеляцію на рішення Богунського райсуду, розгляд справи призначений на 1 травня 2023 року.

ОНОВЛЕННЯ: Ухвалою від 2 травня апеляційний суд відсторони начальника КЕВ від посади до 2 червня 2023 року.

Щодо запобіжного заходу, то ДБР просило про обрання начальнику КЕВ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, але Богунський райсуд визначив запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що у грошовому виразі складає 268 тис. 400 грн.

Як стало відомо Житомир.info з власних джерел, є ще кілька відкритих проваджень, які стосуються діяльності керівництва КЕВ м.Житомира:

від 04.11.2022 за одзнаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах чи в умовах воєнного стану);

від 23.02.2023 за одзнаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою);

від 24.02.2023 за одзнаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.425 КК України (Недбале ставлення до військової служби в умовах воєнного стану).

Зауважмо, що 27 березня цього року сайт «Наші гроші» опублікував матеріал про закупівлю КЕВ м.Житомира польових розкладних ліжок: 914 польових розкладних ліжок типу «П» купили без торгів за 3,10 млн грн, тобто 3,39 тис. грн за одне ліжко, тобі як в той же день КЕВ м. Чернігова замовив 1000 польових розкладних ліжок типу «П» за 2,27 млн грн, або 2,27 тис. грн за штуку, що на третину дешевше житомирської закупівлі.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році квартирно-експлуатаційний відділ міста Житомир уклав угоди на реконструкцію корпусів військового госпіталю і за тиждень після укладання угод перераховував всю суму за виконані роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КЕВ казарма ремонт військовий інститут суд привласнення прокуратура відсторонення розтрата Сус 
Матеріали по темі