Влада

При обласних адміністраціях створять координаційні центри підтримки цивільного населення під час війни

10 May 2023, 09:34

Уряд розпочав створення Координаційних центрів підтримки цивільного населення під час війни.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів 9 травня – інформує пресслужба Кабміну.

«Координаційні центри будуть організовуватися при обласних державних чи військових адміністраціях для надання додаткової допомоги українцям у вирішенні питань соціального захисту, забезпечення житлом та роботою, медичною та правовою допомогою», - зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Уряду підкреслив, що це рішення також дозволить краще координувати роботу виконавчої влади, правоохоронців, місцевої влади, волонтерських та громадських об’єднань, міжнародних гуманітарних організацій.

В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що відповідна постанова розроблена з урахуванням Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Координаційні центри при обласних, Київській міській державних (військових) адміністраціях надаватимуть підтримку та супровід населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема внутрішньо переміщеним особам та ветеранам війни.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2023 року Міністерство у справах ветеранів анонсувало створення загальнодержавної системи ветеранського менторства: планується, що у кожній громаді буде спеціально навчений фахівець, який опікуватиметься певною кількістю ветеранів задля їхньої якісної інтеграції до мирного життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ Мінреінтеграції соцзахист коордцентр  
Матеріали по темі