Місто

У Житомирі екологи знову проводили аналізи й підтвердили факт забруднення річки Крошенки біля міського полігону

11 May 2023, 12:54

Екологи знову підтвердили факт забруднення річки Крошенка в районі житомирського міського полігону твердих побутових відходів.

Про це 11 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«20 квітня на «гарячу лінію» Інспекції надійшло повідомлення про те, що з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів стікає фільтрат, що призводить до забруднення водного об’єкту. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце ймовірного правопорушення та здійснили відбір води у безіменному струмку, звідки фільтрат потрапляє у річку Крошенка, та з самої річки – вище і нижче місця забруднення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами дослідження, проведеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, виявлено значні перевищення низки показників складу і властивостей води, зокрема стосовно вмісту азоту амонійному, заліза, хлоридів, а також щодо хімічного споживання кисню (ХСК), біохімічного споживання кисню (БСК) й завислих речовин. Про це було складено відповідні протоколи.

21-25 квітня фахівці Інспекції знову виїжджали на місце правопорушення та повторно зробили відбір води і провели лабораторні дослідження – за низкою показників перевищення зберігалися.

Матеріали перевірки надіслані до правоохоронних органів для долучення до вже відкритого кримінального провадження за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст.242 ККУ).


Нагадаємо, 27 січня 2023 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала про підтвердження факту забруднення річки Крошенки у районі житомирського міського полігону твердих побутових відходів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд в район села Слобода-Селець Житомирського району та відібрали проби невідомої речовини зі зливної каналізаційної мережі та з річки Тетерів для виявлення ймовірного впливу скидів на якість води у річці. Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом несанкціонованого скиду стічних вод у річку Тетерів неподалік с. Слобода-Селець.

3 квітня екологи повідомили, що у Тетереві біля села Слобода-Селець виявили зависоку концентрацію забруднюючих речовин: азоту амонію, заліза, хлоридів тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка забруднення Крошенка еколог екологічна інспекція ДЕІ екологія  
Матеріали по темі