Влада

Житомирська ОВА отримала 47 проєктів під 45 мільйонів субвенції на облаштування безпечних умов у закладах освіти

17 May 2023, 17:19

Перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко 17 травня провела засідання робочої групи з відбору проєктів, які реалізовуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах освіти Житомирщини.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«На розгляд Житомирської обласної військової адміністрації надійшло 47 проєктів, 17 з яких за даними територіальних громад мали проєктно-кошторисну документацію або орієнтовні розрахунки щодо вартості запланованих робіт. Розмір субвенції для Житомирської області становить 45 011 тис. грн. Через обмежений фінансовий ресурс першочергово розглядалися проєкти закладів освіти, які мають велику кількість учасників освітнього процесу», - йдеться у повідомленні.

Із загальної кількості проєктів: капітальний ремонт – 27, будівництво – 19, реконструкція – 1. На засіданні розглянули та погодили 6 проєктів.

Нагадаємо, постановою від 28 квітня 2023 року Кабінет міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти та розподілив субвенцію: Житомирська область отримає 45 млн 011 тис. грн, реалізація проєктів здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2022 року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав, що місцеві громади Житомирської області виділили 26 млн грн на обладнання укриттів у школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА субвенція бюджет укриття школа освіта проєкт ремонт 
Матеріали по темі