Влада

Оліївська сільрада без тендеру уклала угоди на будівництво двох захисних споруд вартістю більш ніж 80 млн грн

24 May 2023, 17:20

Впродовж травня 2023 року за кошти місцевого бюджету Оліївської сільської ради були укладені угоди на будівництво двох захисних споруд цивільного захисту подвійного призначення: з розміщенням приміщень ЦНАПу та з розміщенням приміщень амбулаторії.

На сесії сільської ради 7 жовтня 2022 року були надані дозволи на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво захисної споруди з розміщенням приміщень амбулаторії у с. Новопіль Житомирського району та для розміщення приміщення ЦНАПу у с. Оліївка, вул. Андріївська, 1.

Інформацію про договір на ПКД по ЦНАПу оприлюднили 17 березня 2023 року, вартість робіт – 552 тис. 929 грн.

Інформацію про ПКД захисної споруди амбулаторії в системі «Прозорро» знайти не вдалося, натомість 15 березня 2023 року під назвою «Інші завершальні будівельні роботи» оприлюднений договір про ведення авторського нагляду за об'єктом.

Щодо самого будівництва захисних споруд, то 5 травня 2023 року Центр надання адміністративних послуг Оліївської сільської ради уклав договір на будівництво захисної споруди з ТОВ «Артхаус» за 36 млн 328 тис. 283,51 грн. Роботи мають бути виконані до 1 листопада 2023 року.

9 травня 2023 року був укладений договір на будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення з розміщенням приміщень амбулаторії за адресою: вул. Пулинська, 2 с. Новопіль: ТОВ «Укрспецбуд» має виконати роботи за 44 млн 353 тис. 136,20 грн. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2023 року.

Обидві закупівлі були проведені без використання електронних торгів.

В закупівлі щодо будівництва укриття для ЦНАПу є обґрунтування укладання договору без застосування електронної системи торгів: рішенням Оліївської сільради від 1 травня 2023 року встановлений термін виконання робіт по цьому об’єкту – до 1 листопада 2023 року, тому «замовник не може дотриматися строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів».


Скріншот з рішення Оліївської сільради

В закупівлі будівництва захисних споруд для амбулаторії в селі Новопіль обґрунтування безтендерної процедури відсутнє.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА в квітні 2023 року оголошував тендер на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) для ліцею у Звягелі, за 18,2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття тендер закупівля Оліївка ЦНАП амбулаторія будівництво захисна споруда 
Матеріали по темі