Влада

Радника мера Житомира зупинили п’яним за кермом, але суду було мало доказів і справу закрили

30 May 2023, 15:06

Богунський районний суд м.Житомира закрив справу щодо радника мера Житомира Олександра Черняховича, на якого 17 вересня 2022 року склали протокол за керування BMW X5 в стані алкогольного сп`яніння.

Постанова суду від 25 травня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Відповідно до протоколу серії ААД № 087402, 17.09.2022 року в м. Житомирі, по вул. Перемоги, 7, водій ОСОБА_1, керував транспортним засобом «BMW X5», д.н.з. НОМЕР_1, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння. Медичний огляд на стан алкогольного сп`яніння проводився у встановленому законодавством порядку у медичному закладі у лікаря нарколога та підтверджується висновком медичного закладу № 592 від 17.09.2022. Від керування транспортним засобом відсторонений шляхом передачі тверезому водію», - йдеться у постанові.

В судове засідання Олександр Черняхович не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Його адвокат, колишній депутат Житомирської міської ради Віталій Кирилюк подав до суду клопотання про закриття провадження по справі у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

«Як вбачається з оглянутого судом відеозапису обставин події з нагрудної камери поліцейського, даних про те, що саме ОСОБА_1 у вказану дату та час керував транспортним засобом та за що був зупинений працівниками поліції, зазначений носій не містить. При цьому з даного відеозапису не можливо визначити чи запропоновано ОСОБА_1 пройти медичний огляд на місці зупинки транспортного засобу або в медичному закладі охорони здоров`я та його згоду або відмову від проходження такого огляду. Також останньому не роз`яснювалися права та обов`язки. З огляду на наведені обставини, матеріали справи відносно ОСОБА_1 не містять безумовних та беззаперечних доказів на підтвердження вчинення останнім інкримінованого адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 1 КУпАП, що виключає провадження у справі та підлягає закриттю», - йдеться у постанові суду.

Скріншот з постанови Богунського райсуду

Про те, що фігурантом справи №295/9364/22 є саме радник мера Житомира Олександр Черняхович свідчать матеріали анонсу одного із засідань Богунського райсуду.

Нагадаємо, депутат Житомирської міської ради, радник мера Олександр Черняхович 5 жовтня 2018 року став власником автомобіля BMW X5 xDrive25d 2018 р.в. вартістю 1 млн 550 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин призначив депутата міської ради від БПП Олександра Черняховича своїм радником на громадських засадах, у 2020 році Черняхович став депутатом міської ради від партії «Пропозиція», а з 1 лютого 2021 року він вже працює на посаді радника Житомирського міського голови «з посадовим окладом згідно зі штатним розписом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхович суд протокол сп'яніння 
Матеріали по темі