Влада

Жодних спільних дат з терористичною росією: в Україні День медпрацівника відзначатимуть 27 липня

14 June 2023, 10:22

Відтепер в Україні День медичного працівника щороку відзначатимуть 27 липня.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства охорони здоров’я з посиланням на відповідний Указ президента України Володимира Зеленського, підписаний 13 червня 2023 року.

«Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України, постановляю установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя — День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня», — йдеться в Указі.

Зазначається, що напередодні Міністерство охорони здоров’я України, з огляду на повномасштабну війну росії проти України та запит суспільства й медичної спільноти, оголосило онлайн-голосування для обрання нової дати відзначення Дня медичного працівника.

«Таке рішення було викликане тим, що українські медики, не повинні мати жодних спільних дат з терористичною росією, яка щодня вбиває мирне населення», – зауважують у МОН.

Там також інформують: за час повномасштабної війни внаслідок збройної агресії ворог нахабно забрав життя майже 40 медиків на робочому місці. Проте попри постійні обстріли, бомбардування та небезпеку, українські медики щодня продовжують тримати медичний фронт, ризикуючи власним життям та здоров’ям.

Нагадаємо, досі День медичного працівника в Україні щорічно відзначали у третю неділю червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медик День медика День медпрацівника медпрацівник лікар медсестра указ  
Матеріали по темі