Влада

Міська рада в Житомирській області виділила 6,4 млн грн для компенсації жителям зруйнованих російськими обстрілами будинків

16 June 2023, 10:29

Депутати затвердили розміри компенсації постраждалим внаслідок ракетного удару звягелянам.

Про це 15 червня повідомила пресслужба Звягельської міської ради.

«З урахуванням роботи комісії, яка обстежила зруйновані, значно пошкоджені та незначно пошкоджені будинки, депутати затвердили перелік об’єктів, що зазнали руйнування та пошкодження внаслідок збройної агресії російської федерації. Всього пошкоджено 63 будинки, з яких 5 не підлягають відновленню. Після детального обговорення 6 млн 400 тис. гривень виділено для компенсації матеріальної шкоди жителям будинків зруйнованих внаслідок агресії російської федерації. Представники родин, які втратили житло через ракетну атаку Звягеля ворогом, були присутні на сесії і мали можливість висловитися. Кожен з них прокоментував свою позицію щодо отримання одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із знищенням їх нерухомого майна. Рішенням міської ради було внесено відповідні зміни до Положення про надання адресних грошових допомогу громадянам Звягельської міської територіальної громади та до бюджету міської територіальної громади», - йдеться у повідомленні.

Крім того, для відновлення пошкоджених внаслідок агресії російської федерації будинків передбачили 500 тис. грн: на ці кошти будуть закуплені необхідні для виконання ремонтних робіт матеріали.

Нагадаємо, у ніч на 9 червня над Звягелем Житомирської області було збиті дві ворожі ракети, уламки однієї з них упали на будинки у приватному секторі, іншої – у поле.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 9 червня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що вночі над Звягелем збили ворожу ракету, було відомо, що через падіння уламків 1 особа загинула, троє травмовані. Згодом у поліції проінформували, що внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинула 70-річна жінка, ще одна пенсіонерка госпіталізована. Станом на вечір 9 червня попередньо було визначено, що 58 будинків пошкоджені, 6 зруйновані. За фактом ракетного обстрілу російськими військовими житлових будинків у Звягелі, що призвело до загибелі людини, розпочате кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель обстріл ракетний обстріл компенсація міськрада руйнування 
Матеріали по темі