Влада

В Житомирській області до єВідновлення подали майже 150 заяв на виплату компенсації для відновлення житла

22 June 2023, 09:35

Від 10 травня, з моменту запуску програми єВідновлення, подано 20 308 заяв, найбільше надійшло з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей.

Про це 21 червня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Найбільше заяв громадяни подали на допомогу у відновленні квартири (53,6%) та приватного будинку (45,9%). Наголошуємо, що старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв. Загалом, станом на 16 червня, в Україні вже працюють 482 комісії. Закликаємо органи місцевого самоврядування, зокрема Харківської, Ірпінської, Миколаївської, та Чернігівської громад, в яких темпи розгляду заяв на отримання грошової допомоги для відновлення житла – найнижчі, пришвидшити їх опрацювання. Від цього залежить можливість власників в найкоротші терміни отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів», - йдеться у повідомленні.

Отримані виплати українці можуть витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників у магазинах та компаніях-учасниках єВідновлення. Ті, хто має будівельний бізнес, також можете долучитися до програми.

В оприлюдненій інфографіці зазначено, що в Житомирській області вже подано 149 заяв на отримання коштів для відновлення житла.

Нагадаємо, кошти для компенсації будуть з державного бюджету та від міжнародних донорів, як їх отримати 21 квітня інформувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Починаючи з 10 травня 2023 року у застосунку «Дія» доступна нова послуга єВідновлення: українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву і отримати грошову допомогу на ремонт житла. У Житомирській міській раді з 22 травня запрацювала комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені обʼєкти нерухомого майна внаслідок ворожих атак. Наприкінці травня Кабмін затвердив порядок подачі документів за державною грошовою допомогою на здійснення поточних ремонтів: відтепер для її отримання можна також звертатися до Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), до органів соціального захисту та нотаріусів.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року експерти Національного агентства з питань запобігання корупції спільно з Інститутом прикладних гуманітарних досліджень ідентифікували найпоширеніші корупційні ризики під час відбудови об’єктів нерухомого майна, що були пошкоджені чи знищені внаслідок збройної агресії рф, а також сформували рекомендації щодо їх мінімізації / усунення

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло єВідновлення Мінінфраструктури відбудова компенсація  
Матеріали по темі