Влада

Сектор Мінветеранів у Житомирській області ліквідують, натомість в ОДА створять підрозділ з питань ветеранської політики

13 July 2023, 10:45

За ініціативи Мінветеранів у держадміністраціях будуть утворені окремі структурні підрозділи з питань ветеранської політики.

Про це 12 липня повідомила пресслужба Міністерство у справах ветеранів України.

«Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України, що розроблений Міністерством у справах ветеранів на виконання протоколу наради під головуванням Прем’єр-міністра України, ухвалено на засіданні Уряду. Вже з 1 жовтня 2023 року передбачено утворення окремих структурних підрозділів в обласних, Київської міської, районної, районних в місті Києві державних адміністрацій з питань ветеранської політики. Відтак, державна ветеранська політика буде реалізовуватися кожною обласною військовою адміністрацією у громадах», - йдеться у повідомленні.

Це робиться задля впровадження механізму ефективного управління на регіональному та місцевому рівнях з реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також щодо забезпечення прав і свобод зазначених осіб під час впровадження інноваційної системи переходу від військової служби до цивільного життя, пояснила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«Після здобуття Україною військової перемоги з фронту додому повернеться величезна кількість наших Воїнів. І держава і суспільство мають бути готовими гідно зустріти Захисників і Захисниць, наших Героїв. Надати всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку і безпроблемної реінтеграції до мирного життя у своїх громадах. Також маємо посилити рівень взаємодії між центральними органами влади та місцевими у розв'язанні проблемних питань ветеранів, їхніх родин. Разом з керівництвом держави, Урядом, дотичними міністерствами та відомствами, громадськістю продовжуємо активно працювати заради впевненого майбутнього наших Воїнів та їхніх сімей», - наголосила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, у Житомирі на базі «Прозорого офісу» 30 листопада 2022 року відкрили «Офіс підтримки» для захисників і захисниць України та їхніх сімей.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2021 року мер Житомира та міністерка у справах ветеранів України підписали меморандум про співпрацю: Житомир став першим містом в Україні, де запровадили проєкт «Адмінсервіс Ветеран», облаштувавши в «Прозорому офісі» на Польовій два робочих місця, де спеціалісти надають послуги ветеранам війни та членам родин загиблих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінветеранів КМУ ветеран Лапутіна ОДА 
Матеріали по темі