Економіка

Чому Dilling для розширення виробництва обрала Україну, а в партнери – швейну фабрику «Леся»

13 July 2023, 16:56

Лідер швейної галузі України фабрика «Леся» зі Звягеля разом з данським виробником одягу та білизни Dilling незабаром планують відкрити виробництво у Житомирі. Власник компанії Мортен Діллінг розповів про свою фірму та що спонукало саме зараз виготовляти продукцію в Україні.

- Скільки всього людей залучено до виробництва вашого одягу, де ще, крім Данії, є виробничі потужності?

- У нас є приблизно 220 працівників, які беруть участь у нашому виробництві: у Данії – фарбувальний цех з 20 людьми, у Литві – розкрій та шиття. Крім того, у нас є 80 працівників в адміністрації та на складі в Данії. Окрім 300 працівників у Данії та Литві, близько 200 людей відшивають продукцію для Dilling в Україні, Польщі, Литві та Туреччині. Також ще залишаються працівники в Білорусії, але там ми розірвали наш контракт з партнером через війну в Україні. Тобто загалом у виробництві Dilling беруть участь близько 500 людей. А ще у нас є прядильне виробництво в Німеччині та в’язальне виробництво в Данії, і фермери в Аргентині.

- Чому вирішили відкрити виробництво в Україні і чому саме зараз? Які переваги побачили в нашій країні?

- Ми вирішили шукати стратегічного партнера в Україні, тому що знаємо, що в Україні є дуже кваліфікована робоча сила, особливо у сфері швейної справи. Те, що Україна знаходиться в Європі, відносно близько до Литви та Данії, також має вирішальне для нас значення, оскільки ми намагаємось обмежити кількість кілометрів для транспортування нашої тканини. Я надзвичайно задоволений тим, що ми розміщуємо замовлення в Україні, це дуже важливо особливо в цей час, коли ми бачимо російську агресію. Для нашої компанії це – скромний спосіб підтримати вашу прекрасну країну.

- Чи довго шукали українських партнерів, чим саме привабила «Леся»?

- Я був в Україні протягом листопада-грудня 2021 року, коли посольство Данії в Києві допомогло організувати поїздку, під час якої ми разом з директором з Литви відвідали 10-15 компаній. Серед цих компаній «Леся» була найбільш професійною з точки зору організації та адміністрування, менеджменту, IT, швейного обладнання, місця розташування та працівників. Тому нам було легко вирішити, що ми би хотіли співпрацювати саме з «Лесею» та її керівником Миколою Сиченком. Ключовою перевагою є швейні навички працівників «Лесі» і те, що ця фабрика має великий досвід саме зі швейного пошиття, а не трикотажу з мериносової вовни, як у Dilling.

- З якими найбільшими проблемами ви стикнулися від початку виробництва?

- Найбільшим викликом було те, що важко відвідати «Лесю» та Україну. Для мене і для Сьорена, нашого операційного директора, і для наших кваліфікованих механіків, і для команди менеджерів UAB Avadan з нашої компанії в Литві. Фантастично, що між «Лесею», Avadan та Dilling існує дуже відкрита, професійна та дружня комунікація. Це забезпечує чудові результати.

- Збільшення потужностей і відкриття нового виробництва у Житомирі – це як знак вашої віри в перемогу України. Чи допомагаєте ви українським військовим і цивільним в цей складний для нашої країни час?

- Під час «чорної п’ятниці» в листопаді 2022 року Dilling разом зі своїми клієнтами забезпечили безкоштовну відправку 600 теплих курток та фінансову підтримку для України. Крім того, ми робимо все можливе, щоби більше людей мали роботу в Україні. Ми також розірвали контракт з нашим попереднім партнером з Білорусії, тому виробництво там скорочується та скоро припиниться. Це наша спроба чинити тиск на Росію та Білорусь, хоча помиляються не робітники, які працюють на Dilling, а диктатор цих країн. Але ми намагаємось тиснути так, як можемо.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Dilling одяг підприємство швейна фабрика Леся  
Матеріали по темі