Влада

Житомирський онкодиспансер хоче отримати кошти на реконструкцію в межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку

15 July 2023, 13:52

КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» звернувся до обласної ради щодо надання згоди на залучення фінансування в межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine) на реконструкцію приміщень 4-го поверху головного корпусу під онкохірургічне відділення.

Про це 14 липня повідомляє пресслужба облради в інформацію щодо засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Зазначається, що депутати розглянули та погодили звернення обласного онкодиспансеру.

«Онкохірургічне відділення – одне із найбільших відділень диспансеру, яке розраховане на 40 ліжко-місць, де проводиться біля 2000 оперативних втручань за рік при раках органів червоної порожнини, сечовидільної системи, ротоглотки, м’яких тканин та шкіри. Ремонтні роботи у відділенні не проводились практично із часу введення в експлуатацію. В палатах перебуває по 5-6 важкохворих, санітарні умови не відповідають сучасним вимогам, недостатньо облаштовані санітарні кімнати для маломобільних хворих, хоча всі післяопераційні хворі є ними. Реконструкцію та ремонт онкохірургічного відділення, яке знаходиться на 4 поверсі головного корпусу, планувалося провести у 2022 році, але повномасштабна війна з росією не дала можливості реалізувати ці роботи. На сьогодні в умовах воєнного стану, заклад надає допомогу не тільки цивільному населенню за постійним місцем проживання, але й внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям. Виконання даного проєкту дасть можливість покращити умови перебування важкохворих та персоналу у відділенні, створить умови для маломобільних хворих, адже 80 відсотків післяопераційних онкохірургічних хворих мають такий статус»,- проінформував присутніх директор КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради Ігор Сабадаш.

Зауважимо, що Ігор Сабадаш є депутатом Житомирської облради від партії «За майбутнє» і є членом комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Нагадаємо, комунальне некомерційне підприємство «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради 28 квітня цього року оголосило тендер на реконструкції приміщень 4-го поверху під хірургічне відділення по (коригування). Очікувана вартість закупівлі становила 15 млн 391 тис. 235 грн – кошти НСЗУ. Заявку на тендер подало лише житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 14 млн 739 тис. 560,28 грн, з яким 25 травня 2023 року і був підписаний договір. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2023 року.

Зауважимо, що послуги з інженерного проектування реконструкції приміщень 4-го поверху будівлі обласного онкодиспансеру під хірургічне відділення купували ще в листопаді 2020 року: заплатили Житомирській філії інститут «НДІпроектреконструкція» 246 тис. 198 грн. В грудня 2022 року «НДІпроектреконструкція» за ті ж самі послуги заплатили ще 194 тис. 671,08 грн.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція будівлі обласного онкодиспансеру почалася ще в 2018 році і у 2021 році була в президентській програмі «Велике будівництво»: до кінця 2021 року мали зробити гінекологічне, мамологічне і рентгенодіагностичне відділення, проводили благоустрій території, санацію закладу, заміну всіх комунікацій та вікон. Реконструкція коштувала близько 95 млн грн, станом на листопад 2021 року було витрачено майже 90 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада онкодиспансер реконструкція комісія Сабадаш  
Матеріали по темі