Економіка

За рік 283 підприємці Житомирської області отримали мікрогранти на створення або розвиток бізнесу: понад 55% з них – жінки

28 July 2023, 10:37

Урядовий проєкт єРобота стартував торік 1 липня. Упродовж року за програмою «Власна справа» заяви на отримання мікрогрантів подали 977 жителів Житомирщини. За результатами їх розгляду Ощадбанком та обласним центром зайнятості 283 подані бізнес-плани отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості для надання грантових коштів до 250 тис. грн з метою їх реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, склала понад 67 млн грн. Середня сума одного гранту перевищує 241 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 624 нових робочих місць.

Про це 27 липня повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«У 2023 році, упродовж 11-ти періодів прийому заяв за програмою «Власна справа», від жителів Житомирщини надійшло 450 бізнес-планів, 160 з яких отримають фінансування для реалізації. Сума мікрогрантів, яку отримають цьогорічні переможці, складає майже 38,6 млн грн. Грантоотримувачі зобов’язались створити 331 нове робоче місце. 70% серед подавачів – це підприємці, які розвивають бізнес, чверть – новачки у підприємництві і близько 10% - це юридичні особи (підприємства та організації). У гендерному співвідношенні більш активні жінки, їх серед отримувачів грантів – понад 55%», - йдеться в повідомленні.

За даними центру зайнятості, найрезультативніша серед цьогорічних хвиль – це XI, остання на сьогодні. Наша область увійшла у п’ятірку регіонів-лідерів за кількістю переможців разом із Львівською, Рівненською, Полтавською та м. Київ. Було схвалено 27 бізнес-проєктів, поданих жителями Житомирщини. Серед подавачів – три юридичні особи, п’ять початківців у бізнесі і 19 діючих підприємців.

Грантоотримувачі запланували відкриття фітнес-студії, кондитерської, центру ветеринарної медицини, продуктових магазинів, стоматологічного кабінету та салону краси. Також модернізується виробництво будівельних та декоративних блоків, рослинних олій, заморожених продуктів, деревного вугілля. Окрім того, підприємці передбачили розширення пекарського бізнесу, діючих кафе і закладів громадського харчування, святкової агенції та ювелірної студії.

Довідково: подати заяву на отримання грантів у рамках урядового проєкту єРобота можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

Інформація щодо умов програми: http://surl.li/jmvjg

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: http://surl.li/icgwm

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно - в телефонному режимі за номером 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться тут, на сторінці, або в телеграм-каналі https://t.me/DCZ_Zhytomyr).

Нагадаємо, станом на 23 червня з 1 липня 2022 року, відколи стартував урядовий проєкт єРобота, мікрогранти до 250 тис. грн на створення або розвиток власного бізнесу отримали 216 жителів Житомирщини. Загальна сума коштів, наданих державою, склала 50,4 млн грн. Середня сума одного гранту перевищує 233 тис. грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 478 нових робочих місць.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2023 року у центрі зайнятості повідомляли, що визначили 16 переможців VII періоду подання заяв на отримання мікрогрантів за програмою "Власна справа" у 2023 році (з 24 квітня по 7 травня). З них – п'ять початківців, дев'ять діючих ФОПів та дві юридичні особи. Серед переможних бізнес-проєктів були відкриття автомийки, ательє, пекарні, кав'ярні, кондитерського магазину та міні-книгарні-кав'ярні, започаткування виробництва пастили та фріпсів, надання масажних послуг з використанням сучасного обладнання, виготовлення натуральних ароматизаторів для харчової промисловості, організація закладу громадського харчування для подорожуючих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа центр зайнятості ЦЗ 
Матеріали по темі