Місто

Результати гучного житомирського аукціону: передали військовим два позашляховики та «Мавік»

3 August 2023, 15:46

Житомирським військовим передали два позашляховики та дрон, придбані за зібрані на аукціоні кошти.

Про це 3 серпня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Дві автівки передали військовим 190-го навчального центру. Незабаром вони допомагатимуть захисникам виборювати Перемогу на передовій. Потужний дрон для виконання бойових завдань отримала 115-та бригада ТрО. Він працюватиме на Куп’янському напрямку, а потім – на північному кордоні. Автівки та обладнання для військових придбали за кошти, зібрані під час проведення у Житомирі аукціону. 10 липня на благодійному вечорі, де були представлені прапор із підписом Валерія Залужного, джавелін, боксерська рукавиця з підписом Віталія Кличка та інші лоти, зібрали 1 млн 244 тисячі грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії», яка організувала цей захід, від початку війни передала вже 800 автівок для ЗСУ.

«Хочу подякувати благодійникам за важливий проєкт та бізнесу за щире бажання допомогти захисникам. Культурний фронт потрібен, бо наші митці теж працюють на Перемогу», - каже міський голова Сергій Сухомлин.

Автівки якісні, перевірені на СТО і готові до виконання бойових завдань: їх пофарбували, зробили ТО. Андрій Дяченко, начальник управління безпілотних систем 190-го навчального центру, каже: цими позашляховиками будуть забезпечені підрозділи, які виконуватимуть завдання на фронті. Мавік 3Т – безпілотник, який суттєво впливає на бойову операцію, оскільки дозволяє бачити ворожі позиції вночі. Його вартість – 226 тис. 289 грн.

«На Куп’янському напрямку, де працюватиме безпілотник, наразі дуже гаряче. Дрони дозволяють врятувати життя солдатів, це – «наші очі вночі», завдяки яким ми можемо вражати ворожі цілі. Дрони - денні та нічні - мають велику цінність. Вдячний всім, хто допоміг», - говорить Юліан Бартков’як, начальник групи цивільно-військового співробітництва 138-го окремого батальйону 115-ї бригади ТрО.

Міська рада наголошує, що ця передача – частина того, що купили на зібрані кошти, незабаром на фронт поїде і карета швидкої допомоги.

Нагадаємо, на благодійному аукціоні «Ukrainians for Ukraine», який ввечері 10 липня проходив у Житомирі на подвір’ї Домі української культури, мали намір зібрати кошти на автомобіль «швидкої допомоги» для військових. Ведучим заходу був Юрій Горбунов, а гостей розважали запрошені зірки – Олександр Пономарьов та Михайло Хома (DZIDZIO).

На організацію цього благодійного аукціону (без гонорарів та харчування) управління культури Житомирської міської ради витратило майже 200 тис. грн з місцевого бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благодійний аукціон автомобіль аукціон Сухомлин безпілотник ТрО 190 навчальний центр БРЛА 115 бригада 
Матеріали по темі